Gratis spill som filmreklame

Det holder ikke lenger med en fancy plakat. Nå lager filmselskapene gratis spill som en del av markedsføringen.

Diskuter spill

Det er ikke nytt at filmselskapene lager interaktiv reklame i forbindelse med lanseringen av storfilmer. Mange av flash-spillene som finnes på nettet er reklame for et eller annet, også filmer.

Men nå er det hele tatt et steg videre. Ettersom det er mye penger i reklamepotten for storfilmene, kan noe av dette like godt brukes på utviklingen av større spill, som kan lastes ned gratis fra filmenes hjemmesider.

Først ut

Den første filmen som benyttet seg at dette trikset var fjorårets «Underworld», en vampyr/varulv-film som ikke akkurat imponerte. Spillet som ble laget som en del av reklamekampanjen var et førstepersons skytespill, og det var faktisk ikke så altfor dårlig heller - men det skulle jo vanskelig gjøres når det var en modifikasjon av suksesspillet «Half-Life».

Når Paramount nå kommer med noir-filmen «Sky Captain and the World of Tomorrow» til høsten, prøver de å gjøre alt for at det ikke skal gå upåaktet hen.

Selv om filmen kan by på navn som Jude Law, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie og Giovanni Ribisi, har filmselskapet bestemt seg for å følge i fotsporene til «Underworld», og gir ut gratisspillet Sky Captain.

Forvent flere spill

Det er et temmelig nedstrippet flyspill, men det er underholdende - spesielt når du tenker på at det er gratis. Spillet består av fire brett, der du kan spille mot andre over nettet. Paramount har planlagt en turnering i spillet, der vinneren får reise til filmpremieren i London i september - men det er lite trolig om konkurransen er åpen for folk bosatt utenfor USA.

Ettersom dette er en smart måte for filmselskapene å vise publikum smakebiter av verdenen man kan vente seg i filmen, og det på en måte som potensielle kinogåere faktisk setter pris på, er det en stor sjanse for at vi vil se flere gratisspill i tiden framover.Diskuter spill

<B>RÅSKINN:</B> Angelina Jolie spiller i filmen. I spillet er det du som er stjernen.