Gråtkvalt Andrea sendt ut av Idol

Idol-juryen hardt ut mot David Bakke. Men seerne var uenige.

(Dagbladet.no): Fredag kveld var det norske hits (på engelsk) som sto på programmet for de elleve Idol-finalistene, som hadde valgt alt fra Maria Mena til Savoy.

Etter framføringen var dommernes samstemte, og enige med Dagbladet.nos lesere om at David Bakke (19) måtte ut. Før avstemningsresulatene var klare sa panelet følgende: 

Ole: En av våre «wild cards» ryker dessverre ut, jeg tror det er David

David: Tror dessverre David ryker.

Tor: Tror David går ut, men det er ikke den jeg håper.

Tone Lise: Dessverre, David. 

Men de tre som havnet i sofaen var Andrea, Erik og Malin. Det er seerne som bestemte, og Andrea trakk det korteste strået.

- Det var kjempegøy å være med og jeg har møtt så mange fantastiske mennesker, jeg ønsker alle sammen lykke til, sa en gråtkvalt Andrea Gjendem Brændvik (19) som knapt klarte å snakke da hun fikk vite at det var henne seerne hadde stemt hjem.

ANDREA UT: Bjørn Olav røk ut forrige fredag. Nå var det Andreas versjon av «My Lullaby» av Maria Mena som ikke holdt mål, ifølge seerne, som blåste i juryens mening. FOTO: BJØRGLI&BERGERSEN
ANDREA UT: Bjørn Olav røk ut forrige fredag. Nå var det Andreas versjon av «My Lullaby» av Maria Mena som ikke holdt mål, ifølge seerne, som blåste i juryens mening. FOTO: BJØRGLI&BERGERSEN Vis mer

Låta «My Lullaby» av Maria Mena var ingen suksessfremføring for Andrea.

- Litt anonymt, sa Tor Milde etter fremføringen.

Jevnt fra Ali

Kveldens favoritt var ifølge både tippeselskapene Unibet og BetOnBet Ali.

- Vi gir hele 60 ganger pengene på Alejandro dersom han ryker ut, skriver Unibets markedssjef Bjørnar Thomassen i en pressemelding.

Og Alejandro Fuentes klarte seg jevnt bra i dag, selv om han for første gang måtte oppleve å få litt kjeft.

- Du er dritbra, men jeg er overrasket over låtvalget. Den passer ikke så godt til stemmen din, sa Tone Lise Skagefoss etter fremføringen i dag.

Ole Evenrud var enig, og mente Ali var hes i dag, mens både David Eriksen og Tor Milde erklærte at de ville vært henholdvis stolte fedre og besteforeldre i dag.

Erik ok

Toer på lista over de selskapet trodde hadde minst sjanse for å gå ut var sogndølen Tone med 40 i odds, tett etterfulgt av henholdsvis Malin og Jorun.

I andre enden av Unibets skala lå Erik Flaa, som nylig kom inn i konkurransen igjen på et av dommernes «wild card». Satte du penger på at han gikk ut, fikk du kun 2,5 ganger innsatsen tilbake.

- Vi tror det vil stå mellom fire personer, men at Erik trekker det korteste strået til slutt, sa Thomassen.

BetOnBet mente også at det var Erik sin tur til å ryke i kveld, og satte oddsen til 3,4 på et slikt utfall. Like etter ham fulgte i tur og orden David, Mari og Andrea.

Men dommerne trodde på Erik:

- Du leverer fint som alltid, sa Tone Lise Skagefoss om Eriks fremføring av «My Woman».

Dommer-Ole mente gutten mangler litt personlighet, men synes han synger bra.

Disset David

David derimot, fikk så hatten passet i kveld, juryen var ikke fornøyd.

- Det er ikke helt lett å tolke Espen Lind, og sorry David, You\'re not so cool som Espen Lind, sa Ole Evenrud, mens salen buet misfornøyd.- Det gikk ikke slik det skulle, sa David Eriksen, og Tor Milde erklærte at han ikke var imponert.

Frysninger!

En av dem som virkelig imponerte i kveld var Cindy Hovde som sang «Burning» av Maria Arrendondo som på forhånd har sagt at hun er bekymret for at Cindy skal danke henne ut vokalmessig. Og det slo juryen fast at Cindy gjorde.

- Jeg får frysninger nå, du blir bedre og bedre, sa Skagefoss, mens Ole Evenrud sa at Cindy er er like fantastisk som alltid.

- Vær redd nå, Maria Arrendondo, sa Milde.

Også Jorun Stiansen, av mange utpekt som det neste Idol, var en av dem som fikk svært gode kritikker av dommerpanelet i dag.

- Vi tar alle bølgen og skryter deg alle opp i skyene. Det fortsetter vi med i dag, sa Skagafoss, og de andre dommerne var like begeistret.

<B>FIKK TRØST:</B> Andrea er ute av dansen.
TRIST FOR ANDREA:</B> Klarte nesten ikke snakke, men smilte gjennom tårene.
<B>FIKK DET IKKE TIL:</B> David Bakke lå tynt an etter kveldens opptreden med «Baby You\'re so Cool». Men seerne sendte ham ikke i sofaen en gang.
FAVORITTER:</B> Både Ali og Mari gjorde det fin-fint i kveld. - Mye bedre enn forrige gang. Var du vokalisten i Briskeby var de kanskje populære i dag, sa Ole Evenrud til Mari etter fremføringen av «Wide Awake».