Gråtkvalt Julia vant «prøve-Oscar»

Julia Roberts fikk pris for beste skuespiller for «Erin Brockovich». En oppvarming til Oscar?

Julia Roberts fikk tildelt prisen av Screen Actors Guild for sin tolkning av den skarpe og utfordrende Erin Brockovich i filmen med samme navn.

- Jeg skjelver. Tusen takk skuespillere. Nå føler jeg meg så mye tryggere på mitt talent enn jeg gjorde for et par timer siden. Jeg burde derimot ikke stått her oppe alene men sammen med alle de jeg jobbet sammen med på «Erin Brockovich», sa en gråtekvalt Julia Roberts i takketalen.

Prisene som deles ut under Screen Actors Guild seremonien regnes som mange som en oppvarming - og en pekepinn på hva som kommer til å skje under Oscar utdelingen den 25 mars.

Benicio Del Toro fikk prisen for beste mannlige skuespiller for «Traffic». Han er også nominert til Oscar, men da kjemper han i klassen for beste mannlige birolle.

- Jeg vil gjerne takke alle som var med i «Traffic». Jeg er bare så god som de andre er, sa Del Toro.

Det ble flere priser til «Erin Brockovich» under årets utdeling. Albert Finney fikk prisen for beste mannlige birolle. Finney kjemper også i denne klassen under årets Oscar-show. Dame Judi Dench stakk av med prisen for beste kvinnelige birolle.

Ang Lee fikk prisen for beste regi for sitt martial arts epos «Snikende Tiger, Skjult Drage», noe som lover godt for hans vinnersjanser under årets Oscar. Lee slo ut blant annet Steven Soderbergh for «Traffic» og Ridley Scott for «Gladiator».