Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grått julevær

Skuffende juleromantikk på begge sider av Atlanteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Årets førjulsgave har meldt sin ankomst; den årvisse romantiske komedien full av gløgg og snøkrystaller, hyrder på marken og familier som gjenforenes i pur Hollywood-idyll. Nancy Meyers\' «The Holiday» er glitrende innpakket, men skuffende tom.

Meyers er dama bak komedier fra «Menig Benjamin» til «Når du minst venter det», der hun riktignok fikk god drahjelp av den bare rumpa til Jack Nicolson, men hun har et visst renommé som smart kvinneregissør og manusforfatter. Stjerneskuespillere i fotogene omgivelser til tross, denne gangen leverer hun ikke. Historien er så oversøt at den blir emmen, replikkene så flate og forutsigbare og komikken på et så lavt bluss at man tar seg i å lengte hjem til egen julebakst.

Ikke mindre enn to kjærlighetshistorier serveres her, tilsynelatende speilvendt og med et Atlanterhav imellom. Cameron Diaz spiller rik Californiadame med et mislykket kjærlighetsliv som i 14 dager rundt jul bytter hus med en like ulykkelig Londonjournalist spilt av Kate Winslet. Luksuriøse palmer og svømmebasseng mot engelsk pepperkakehus på landet, og dertil hørende mannlige herligheter. Cameron faller rett i armene på Jude Law som britisk forlegger med briller. Kate er mer nølende entusiastisk i sitt møte med en robust filmkomponist i Jack Blacks skikkelse.

Alle fire har hver sin ulykkelige forhistorie med det motsatte kjønn, men nå er det jul, dere. Same procedure as every year. Eneste rosinen i denne pølsa er den 91 år gamle Hollywood-veteranen Eli Wallach i en liten birolle som manusforfatter fra den gangen det fantes gode manusforfattere. Lenge siden, åpenbart.

image: Grått julevær
Hele Norges coronakart