Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grått og vått på Øyafestivalen

Regnet høljet ned med jevne mellomrom i Middelalderparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den tiende Øyafestivalen i rekken åpnet portene rundt klokken 12 i ettermiddag, og allerede nå har flere tusen musikkhungrige mennesker samlet seg i Middelalderparken.

Ane Brun åpnet festivalen fra hovedscenen klokken 14.30, og stemninga blant publikum var god, om enn noe tilbake- holden. Væregudene var derimot ikke i like godt humør.

- Tåler en regnskur 

Gråskyene har nemlig ligget tette over hovedstaden i hele dag - og så også i Middelalderparken.

- Det har jo kommet ganske bra med folk allerede. Jeg tror nok vi tåler en og annen regnskur, og det blir nok fint til slutt, sier en optimistisk presseansvarlig Jonas Prangerød i Øyafestivalen.

Akkurat nå er det regnponchoer og gule sydvester så langt øyet kan se inne på festivalområdet. Himmelen åpner slusene med jevne mellomrom, noe som gjør åpningsdagen til en våt og småkjølig opplevelse for de frammøtte.

- Regnet er en utfordring

Men Live Østvik (18), Nora Eid Haugen (17) og Ola Lundebrekke (19) er ikke redde for at regnværet vil legge en demper på stemninga:

GRÅTT I OSLO: Gråskyene ligger tette over hovedstaden - også over festivalområdet i Middelalderparken. Foto: SARA JOHANNESEN / SCANPIX
GRÅTT I OSLO: Gråskyene ligger tette over hovedstaden - også over festivalområdet i Middelalderparken. Foto: SARA JOHANNESEN / SCANPIX Vis mer

- Vi har jo hatter, sier Live, og peker på de gule sydvestene som et stort mobiltelefonfirma deler ut gratis på området.

Paret Anders Knudsen (34) og Ane Broch Graver (32) har med seg dattera Vilde på seks måneder inn på festivalområdet.

- Det virker godt tiltrettelagt for barn her, men regnet er nok den største utfordringa, sier Anders, og peker på barnevogna der Vilde ligger foreløpig tørr og fin under et gjennomsiktig regntrekk.

- Men man kan jo ikke sette seg ned og slappe av når det regner, det blir bare gjørme, sier mamma Ane.

I kveld spiller blant annet Kaizers Orchestra, Lykke Li, Grinderman og Truls and the Trees på Øyafestivalen. Festivalen er utsolgt for sjuende år på rad. Men hver dag klokken 11.00 legges det ut et begrenset antall dagspass ved hovedinngangen.

image: Grått og vått på Øyafestivalen
OPTIMIST: - Jeg tror nok vi tåler en og annen regnskur, sier presseansvarlig Jonas Prangerød i Øyafestivalen.
PUBLIKUM: Mange festivalgjengere var tidlig ute for å få med seg Ane Brun. Det var et jevnt tilsig av mennesker hele konserten igjennom.
FESTIVALMOTE: Et stort mobiltelefonfirma deler ut gratis sydvester på området. Ola Lundebrekke (19), Live Østvik (18) og Nora Eid Haugen (17) har hver sin.
FORELDRE: Ane Broch Graver (32) og Anders Knudsen (34) møttes på Øyafestivalen for fem år siden. I dag har de med dattera Vilde på seks måneder.
SYDVEST: Akkurat nå er det regnponchoer og sydvester så langt øyet kan se i Middelalderparken.
REGNMUSIKK: Det var oppholdsvær da Ane Brun gikk på scenen klokken 14.30 i ettermiddag. Men et drøyt kvarter ut i konserten åpnet himmelen slusene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!