Grått og vått på Quart

Regn, overskyet og 14-15 grader. Meteorologene spår krisevær på Quart. - Vi tror det ikke før vi får se det, sier pressesjef Pål Hetland.

Står du nå og pakker for sol, sommer og Quart? Skal vi tro meteorologene bør du absolutt pakke regnjakke i tillegg til shorts.

Tirsdag er det meldt delvis skyet, 14 grader og 3 mm regn. Onsdag meldes det overskyet, 22 regn og 15 grader. Torsdag ligger an til å bli go\'værsdagen, med null regn og bare lette skyer, før det på fredag tetner til igjen med overskyet, lett regn og 14 grader.

- Vi tror ikke at det blir regn på Quart før vi ser det komme, og regner med at regnskurene vil komme kveld- og nattestid, og med opphold under konsertavvikling. Det tar vi for gitt, og det er det vi har booka, sier pressesjef Pål Hetland til Dagbladet.no.

Mot tidenes våteste

Får meteorologene rett i sine dystre spådommer kan det gå mot tidenes våteste Quart. Det regner nemlig så og si aldri i Kristiansand første uka i juli.

- I 1997 var det ganske surt de første dagene, men det var for det meste på kveldstid, sier Hetland. men skulle det bli vått i år så ser han ikke så mørkt på det.

- Det er på tide at vi får vist at vi kan arangere en fet festival selv om det regner litt. Det er litt viktig for oss å vite at Quarten kan være fordømt bra selv uten sol og sommer. Vi lar oss ikke vippe av pinnen selv om værgudene ikke er på vår side, sier Hetland, og legger lettet til.

- Og heldigvis er det jo allerde utsolgt, så dette påvirker jo ikke billettsalget.

Sjekk Quart-været her

UVANT: Det går mot noe så sjeldent som regn på Quarten i år. Her fra Norwegian Wood, der nedbør er et noe mer normalt fenomen.