Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Gratulasjon til Ernas PR-folk

NRK virker ofte som servilt kamera- og mikrofonstativ for Erna.

GULLPRAT: Statsminister Erna Solberg snakker med gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen (f.h.), Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter 4 x 7,5 km stafett for menn i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
GULLPRAT: Statsminister Erna Solberg snakker med gullvinnerne Ole Einar Bjørndalen (f.h.), Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter 4 x 7,5 km stafett for menn i Holmenkollen tidligere denne måneden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke så rart at politikere ønsker å komme i media eller at media vil ha oppslag med maktpersoner. Med Erna Solberg som statsminister har medieeksponering nådd nye høyder. Det går knapt en dag uten at Erna får rikelig programtid i fjernsyn og radio.

Hun dukker opp over alt.

I 2014 var det 70-års jubileum for invasjonen i Normandie. Internasjonalt fjernsyn viste statssjefer komme på rekke og rad til hovedtribunen for markeringa.

Etter TV-bildet å dømme var det bare kong Harald som hadde statsministeren sin i hælene. Det fikk en til å tenke på bergenske buekorps som gjerne har svært unge rekrutter på slep når de marsjerer, kalt «rævdiltere».

NRK virker ofte som servilt kamera- og mikrofonstativ for Erna. I politiske programmer får hun særlig stor plass og lengst taletid. Hun slipper til på skjermen som hovedperson ved utallige begivenheter (eks. «Olufs» 70-årsdag i Tromsø), åpning av nye fabrikker (eks. Hydro på Karmøy) og besøk på skoler og i barnehager. En kan lure på hvordan hun kan få nok tid til å styre landet i en krevende periode.

Skikkelig spesielt er det når NRK bruker henne som viktig kommentator på store sportsbegivenheter. Dette skjedde f.eks. under ungdoms-OL på Lillehammer.

Under stafetten for menn i skiskytter-VM fikk hun nærmest okkupere kommentatorboksen med tre-fire innslag. Seerne ville nok foretrekke mer kvalifiserte kommentarer fra eksperter, hjelpere for løperne og virkelige sportsentusiaster.

Gratulasjon til statsministerens PR-folk: Godt jobba!

Tips til NRK: Vi er overfora med Erna-stoff!

Hele Norges coronakart