DEBATT

«Plain pack»-fadesen:

Gratulerer, Høie!

Høies våte drøm om å regulere seg til færre tobakkbrukere ender fort med bare tapere. Det som skulle bli stygt ble pent. Det som skulle skremme skremte ikke.

«PLAIN PACK»: «Plain pack»-fadesen er bare nok et eksempel på at myndighetene ikke fikser alt. La det være en lærepenge, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
«PLAIN PACK»: «Plain pack»-fadesen er bare nok et eksempel på at myndighetene ikke fikser alt. La det være en lærepenge, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Da helse- og omsorgsminister Bent Høie i 2015 varslet at det skulle innføres såkalte «plain pack» på snus og røyk fremfor produsentenes eget design var det flere som satte kaffen i halsen. Meg selv inkludert, ettersom jeg hadde vanskeligheter for å tro at det var vår regjering som skulle innføre et merkevareforbud.

For meg, som for øvrig ikke bruker tobakk, er det uforståelig at en regjering bestående av et konservativt og et liberalistisk parti var de som skulle innføre «plain pack» på helt lovlige, men farlige, varer i Norge. Jeg tror det er flere som rynket på nesen av det, men «plain pack» ble innført, og resultatene lar vente på seg. For å si det sånn.

Nå viser det seg at hva som skulle være verdens styggeste farge, i grunn er ganske kul. Det som skulle bli et kjedelig design viste seg å bli stilrent. Som Rachel K.B. Troye ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo så treffende sa det: «Jeg diskuterte dette nettopp med kolleger og noen masterstudenter i 20-årene. De ville heller foretrukket disse nye boksene å legge på restaurantbordet. Boksene er stilige og raffinerte, med en farge som er populær i motebildet».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer