Kritikk av DAB Radio

Gratulerer med DAB-lanseringen - den er helt meningsløs

Det er lynraskt internett overalt vi trenger, ikke et nytt gammeldags radionett.

DAB Radio: Norge gikk aldri over frivilling til DAB radio. Derfor bestemte myndighetene seg for å tvinge oss over. 
DAB Radio: Norge gikk aldri over frivilling til DAB radio. Derfor bestemte myndighetene seg for å tvinge oss over.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hele verden lurer på hva Norge holder på med. Vi er det første landet som skrur av FM-radio og går over til digital DAB radio. Kan det være sånn at Norge er pionerene som tør - og at alle de andre landene nå kommer til å følge etter?

Nei. Dessverre. DAB vil bli stående som en total meningsløs oppgradering som ikke gir innbyggerne noe som helst bortsett fra en milliardregning.Infrastrukturprosjekter kan være nasjonsbyggende. Men det fordrer at vi har politikere med visjoner - som tidlig forstår samfunnsutviklingen og vil lede an utviklingen innen viktige områder.

Avkarbonisering av transportsektoren er et sånt eksempel. I starten en dårlig ide, men etterhvert når mange kommer på, god politikk. Digital infrastruktur det samme. Dagens politikere kan huske til en tid tilbake da telefonen var analog og det kostet mer å ringe til andre fylker enn til naboen. Nå er telefonsamtale gratis. Tilgang til nettet er en selvfølge.

DAB er utdatert 22 år gammel teknologi. Det var muligens en god ide da NRK startet sine DAB sendinger i 1995. Men da var kommersielt internett knapt kommet til Norge. Bredbånd fantes ikke. iPhone var ikke funnet opp og det var ikke noe som het apps eller mobilt internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer