Gratulerer norske kvinner! Dere er årets politiske valuta

Dette Arbeiderpartimedlemmet er skuffa.

DEPRIMERENDE:  2014 - året abortrettigheter ble lagt på billigsalg, menn ble tildelt sin eneste rettmessige plass: på jobben og kvinner ble kompensert for å holde seg ved kjøkkenbenken, skriver artikkelforfatteren.
Foto: Jan Haas / NTB scanpix
DEPRIMERENDE: 2014 - året abortrettigheter ble lagt på billigsalg, menn ble tildelt sin eneste rettmessige plass: på jobben og kvinner ble kompensert for å holde seg ved kjøkkenbenken, skriver artikkelforfatteren. Foto: Jan Haas / NTB scanpixVis mer
Meninger

«Kontantstøtten bidrar til at familiene kan velge selv, de løsningene som er best for barna.» Knut Arild Hareide? Siv Jensen? Neeeeeida, derimot Arbeiderpartiets ferske leder Jonas Gahr Støre. Og ikke nok med det - å se på det å betale kvinner for å være lenger hjemme er å tenke nytt om familiepolitikk. SUPERDUPERJONAS. Har han magiske krefter? Kan han gjøre eldgammelt om til splitter nytt?

Frierier over partigrenser og enighet på bakrommet betales i valutaen norske kvinners rettigheter. Høie med reservasjonsretten. Horne med fedrekvoten. Støre med kontantstøtten. Hvilken kristelig fryd.

2014 - året abortrettigheter ble lagt på billigsalg, menn ble tildelt sin eneste rettmessige plass: på jobben og kvinner ble kompensert for å holde seg ved kjøkkenbenken. 101 år siden allmenn stemmerett ble innført, tråkkes det baklengs både til høyre og venstre. Midt i dritten sitter ett miniputtparti, og er riktig så fat and happy. Her er det bare å lene seg tilbake!

Vi har verdens beste permisjonsordninger, vi har barnehager som alle har råd til. Vi lever av det som til slutt vil ta livet av oss. Ifølge NHO vil en økning av kvinners arbeidstimer per uke på 3, TRE, gi en årlig verdi på 3,4 milliarder kroner. Hvor stort er oljefondet? Sjekk det ut.

«Det er sosialt utfordrende å ta mer enn øremerket pappaperm», uttaler høyt utdannede, oppegående menn i sin beste småbarnsfedrealder. I Danmark sank permpappaene som steiner idet ukene kunne fordeles fritt. Frihet til familiene. Hah!

Prøv forresten å søke jobb i slutten av tjue- og begynnelsen av tredveårene. Å, hun har ikke barn? Hadde ikke vi en mannlig kandidat inne her, som var nesten like kvalifisert? Han skal gjøre mye gærent for å koste oss mer enn hun der snart-gravide.

Dette Arbeiderpartimedlemmet er skuffa. Ærlig talt!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.