DEBATT

Gratulerer til min kone

Ti løfter ved livets midtpunkt.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Artikkelforfatteren kommer med ti løfter til sin kone på hennes 39-års dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Artikkelforfatteren kommer med ti løfter til sin kone på hennes 39-års dag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg valgte henne i april.

Nærmere bestemt april 2001. Verden så annerledes ut den gang. Mark Zuckerberg hadde ikke ennå begynt å tenke på å rive det globale mediebildet i fillebiter gjennom å krasje Facebook tvers gjennom pressens definisjonsmakt. At Osama Bin Laden allerede i et par års tid hadde tenkt på å rive det globale sikkerhetsbildet i fillebiter gjennom å krasje passasjerfly tvers gjennom USAs definisjonsmakt var det fortsatt et halvår til vi skulle ligge inntil hverandre en hel natt og gråte over sammen.

Jeg valgte henne i april. Hun valgte meg først i juni. Selv den dag i dag påstår hun at vi ikke traff hverandre før i mai. Et klart tegn på at hun gjorde større inntrykk på meg enn hva jeg gjorde på henne.

Vi er egentlig ofte uenige om datoer. Hvert år i juli krangler vi om hvilken dag rundt den tyvende som egentlig er vår bryllupsdag. Hvert år må vi hente frem bibelen vi fikk i gave av Sjømannskirken der vi giftet oss i hemmelighet. Hvert år må jeg slukøret konstatere at hun også i år hadde bedre hukommelse enn meg.

Å velge hverandre er ikke alltid lett. I de fleste forhold kommer det tider hvor man holder på å glemme hva man har valgt, eller undres på hvordan livet ville vært om man hadde valgt annerledes. Skal jeg trekke frem to ord mine venner ville brukt for å beskrive min personlighet ville det være «distré» og «undrende». For å parafrasere Sinnead O’ Connor: «I know that living with me baby was sometimes hard.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer