LEDER

Dagbladet mener:

Gratulerer til NOAS

Dette må være greit.

SKUESPILLER: Kristoffer Joner.
SKUESPILLER: Kristoffer Joner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Kristoffer Joners innlegg på Facebook ble delt i en rasende fart mandag kveld. Skuespilleren og Ap-politikeren hadde skrevet sitt første innlegg i nettsamfunnet: «Jeg vil at du skal LIKE og DELE.»

Joner responderte på et nylig innlegg på innvandrings- og integreringsministerens Facebook-side. Sylvi Listhaug oppfordret folk til å like og dele hennes jubelrop over en artikkel i New York Times, der det sto at norsk returpolitikk er blant verdens strengeste. Hun nevnte ikke at den var vinklet på sju år gamle Massoud, oppvokst i Norge. Han ble sendt tilbake til Afghanistan på bursdagen sin, Massoud fikk ikke tid til å gi beskjed til vennene sine om at selskapet ble avlyst før han ble deportert. Mange ble provosert.

Joner ble ikke bare provosert, han oppfordret til aksjon: «Jeg har vært i dialog med NOAS – Norsk organisasjon for asylsøkere, og oppfordrer alle til å gi et bidrag på 100 kroner til deres arbeid – i Sylvi Listhaugs navn. For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass,» skrev skuespilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer