Gratulerer, Tooji

Tooji feirer sin 25 års bursdag med å synge i finalen lørdag.

SMAKTE GODT: Tooji vant første slag og kvalifiserte seg til finalen lørdag. Det smakte godt, og var fortjent. Foto: Tore Meek / Scanpix
SMAKTE GODT: Tooji vant første slag og kvalifiserte seg til finalen lørdag. Det smakte godt, og var fortjent. Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å, så deilig og befriende. Skulle Norge blitt sendt hjem som vi opplevde det med Stella Mwangi i fjor, ville det vært en stor skuffelse.

Nå er alle de nordiske landene, bortsett fra Finland er med på sluttspurten. Gledesutbruddet fra greenroom var sterkt, hele det norske teamet jublet - fortjent og flott.

Tooji var ingen åpenbaring. Han kom nølende i gang med dårlig anslag i begynnelsen av framføringa. Det låt litt svakt etter puddelrockeren Max, som var kledd som pitbull.

Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg trodd at vårt bidrag var levert fra et Balkan-land. Ideen med særpreg knyttet til lengde og breddegrader synes å være helt uten relevans.

Storfavoritt Sverige gjorde som forventet og fikk videre. I stormvind - alene på den enorme scenen - lagde Loreen dramatisk og drivende god forestilling. Kombinert med kveldens beste låt, var det bare å spasere videre barbeint til finalen. Så fortjent!

Frikshow, det er det Eurosong-finalen er. Ikke noe nytt, for så vidt, men behov for og ønsket om overdådige og syke show ser ut bare ut til å eskalere. Det forsterker bildet og faktumet på store kulturforskjeller i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer