Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gravferd og kjærlighet

«Alt for Roseanna» er, som det heter på norsk, en skikkelig «feel good movie», en varm og sjarmerende historie om et uvanlig strev for å få - en grav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi befinner oss i en italiensk småby av den typen som gjør seg så godt på alskens bilder - en pittoresk, skeiv liten sak med grønne lunder og rare trapper. Kaféeier Marcello (Jean Reno) og hans kone Roseanna (Mercedes Ruehl) er et lykkelig par med ett problem: Hun kommer til å dø. Hennes siste ønske er å bli gravlagt på byens kirkegård. Siden det bare er tre plasser igjen der, går Marcello til alle ytterligheter for å holde stedets gamle, syke og døende i live.

Både en kjærlighetsfilm og komedie, dette, ispedd kriminelle og romantiske forviklinger, samt gammelt nag på tvers av familier. Mange små pussigheter, mye livsglede og et nokså lettfordøyd, forutsigbart forløp hele veien. Vakker, som sagt. Rett og slett sympatisk og hyggelig, alt sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!