Gravid med i Big Brother

Kan føde på direkten i Nederland.

Siden Big Brother gikk på lufta for første gang for noen år siden, har seerne sett alt fra tommeltvinning, krangling og kjedsomhet til fest og sex på skjermen. Nå kan Big Brother i Nederland sørge for at seerne kommer enda tettere på deltakerne:

I den siste Big Brother-runden i Nederland deltar nemlig en kvinne som er gravid i sjuende måned. Det vil si at hun har knappe åtte uker eller femti dager igjen før fødselen finner sted. Fødselen kan også komme før eller inntil et par uker etter datoen som er satt som termin.

Barneskuespiller?

Myndighetene sier at de ikke har noe mot at et barn blir født foran kamera. Nå vurderer myndighetene om de skal tillate en såkalt barneskuespiller på tv og la babyen bli vist i reality-showet etter fødselen, melder AP.

Ifølge nederlandsk lov kan et barn delta i maksimalt fire tv-sendinger før det fyller sju år. Hver sending kan ikke vare mer enn fire timer. Filmingen må finne sted på dagtid, og barnet kan ikke være hovedpersonen i sendinga.

Talskvinne Cathelijne Nijssen i produksjonsselskapet Endemol sier at de ikke vet hva de vil gjøre når deltakeren Tanja får veer. Nijssen sier at kvinnen kan bli stemt ut før den tida kommer. Hun sier at de uansett ikke vil ta noen risiko med barnets helse og at en eventuell fødsel vil bli vist på en taktfull måte.

- Vi har snakket med både gynekologer og psykologer, de sier at de synes det er bedre og varmere å få babyen i Big Brother-huset enn på sykehuset, sier hun.

LIVE-MAMMA?</B> Tanja er gravid i sjuende måned og deltar nå i Big Brother. Ingen vet hva som vil skje når veene setter inn.