Graviditet og grøss

Spenning og trivialiteter i like mengder fra svenskenes nye «krimdronning».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Beretningen om gjengen i Fjällbacka begynner å likne på en litterær versjon av tv-serien «Venner for livet»: Her er det ikke bare én hovedperson, men en hel gruppe mennesker som følges fra bok til bok mens de skifter bleier og henter i barnehagen og løser mordgåter – i den rekkefølgen.

Tvillinger

Forfatteren Erica Falck og hennes mann, politietterforskeren Patrik Hedström, venter nå tvillinger, og Ericas voksende mage tar naturligvis stor plass i teksten. Dessuten er hennes lillesøster Anna nesten like gravid (bare med ett barn), mens Tanumshedes udugelige politimester, Bertil Mellberg, er blitt reservebestefar for barnet til sin kollega Paula. Så det handler mye om små barn og familieliv, men det er man vant til hos Läckberg.

Selve krimintrigen starter på to hold, den ene tråden dreier seg om en forsvinningssak, hvor den gifte tobarnsfaren Magnus Kjellner bare har blitt sporløst borte, den andre handler om forfatterdebutanten Christian Thydell, som mottar mystiske trusselbrev.

Magnus og Christian kjenner hverandre, og sistnevnte er sterkt påvirket av både forsvinningen og brevene. Men samtidig skal han lansere romanen «Havfruen», og er under hardt press fra en ivrig forlagssjef.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer