Graviditet, skilsmisse og samliv

Håndverksmessig godt nok, men ikke virkelig besnærende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Alt som er, er sant. Det er det som ikke er, som ikke er sant, og det som ikke er, kan vi ikke vite noe om, for det er ikke.»

Dette postulatet står i åpningsnovellen til Siv Kristin Rotevatns fjerde utgivelse. Jeg tar det med, for det er betegnende for det jeg opplever som en forsøksvis dybde i samlingen, som likevel ikke stikker så dypt.

Skilsmisse

Rotevatn har tidligere utgitt en diktsamling, en roman og i fjor en novellesamling.

Liksom sistnevnte, består årets utgivelse av ni noveller, der den nært iakttagende åpningsnovellen er et slags virkelighetspostulat. Så følger åtte fortellinger der forteller-perspektivet følger livssyklusen.

Fra den lille jenta som later som om hun sover, mens foreldrene snakker om en forestående skilsmisse. Siden parforhold, graviditet og mer skilsmisse. Inntil vi når alderdommen sett gjennom en mor og en hustru.

Den monotone fortellerstemmen er nokså tvetydig. Det gir en kontinuitet i samlingen som nok er bevisst. Men det er ikke helt heldig at virkelighetsfølelsen til et barn, er så likt en eldre kvinnes. For eksempel barnets skarpt iakttagende nærskildring av regnet på vindusruten. Og den eldre hustrus beskrivelse av den gulbrune ansiktshuden til mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer