«Gravity» er den mest overvurderte amerikanske filmen i 2013

Hva med den norske? Stem her!

OVERVURDERT: «Gravity» er 2013s mest overvurderte amerikanske film, mener LA Times' lesere. Hva er den norske? Foto: Warner Bros. Pictures / SF Norge
OVERVURDERT: «Gravity» er 2013s mest overvurderte amerikanske film, mener LA Times' lesere. Hva er den norske? Foto: Warner Bros. Pictures / SF Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Vel var det nydelig å se på en unaturlig lettkledd Sandra Bullock sveve rundt i rommet, i en visuell produksjon i multimilliondollarklassen. En slags «2001: en romodyssé» uten Bing og Bringsværd-looken.

Og vel er det rørende når Sandra Bullock gråter en vektløs tåre som svever mot deg i 3D.

Men plottet i «Gravity» er omtrent like overbevisende som dialogen i norsk tv-drama. Og hvor er den illsinte feministiske kritikken av rollegalleriet med Sandra «den hysteriske kvinnen» Bullock og George «den stødige, selvoppofrende gamle skøyeren» Clooney?

Omtrent sånn har undertegnede ordlagt seg i det siste, når han har blitt bedt om å si sin mening om fjorårets storfilm.

Kjempesuksess Filmanmeldere verden over var tvert uenige med denne journalisten.

- Kan «Gravity» være årets beste film? spurte MTV.

- Min eneste innvending mot «Gravity» er at lerretet er for lite, skrev Mikael Godø her i avisa.

Nå regnes den blant favorittene til å vinne årets Oscar for beste film, og kinogjengerne har strømmet til: den har dratt inn nesten 4 milliarder kroner verden over.

- Overvurdert! Nå har folket talt kritikermakta midt imot: LA Times' lesere har erklært at «Gravity» er den mest overvurderte filmen i 2013.

Det ble en knepen seier på 31,9 %, mot 31,4 % av stemmene til filmen hvor Forest Whitaker spiller butler i Det hvite hus, «The Butler».

Vanligvis pleier denne kåringen å slå inn åpne dører, ved å gå etter filmer som «Twilight» eller «The Avengers». Det er oppsiktsvekkende at to kritikerroste filmer som denne får overvurdert-stemplet så tydelig påtrykket.

Den norske «Gravity»? I håpet om at våre lesere kan innta den samme Cassandra-rollen, og snakke sannhet der våre kritikere strekker seg langt for å finne på noe fint å si, har vi opprettet en avstemning.

Hva er den mest overvurderte norske filmen i 2013?

Stem her, og forklar gjerne i kommentarfeltet under, så vil kanskje rettferdigheten skje fyllest her i Norge også. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer