STILLE FARE: Far og sønn Cuaróns neste film skal visstnok minne om «Gravity» rent tematisk.
STILLE FARE: Far og sønn Cuaróns neste film skal visstnok minne om «Gravity» rent tematisk.Vis mer

«Gravity»-regissøren kan sparke i gang den nye «Harry Potter»-filmserien

I omfattende samtaler, ifølge respektert journalist.

(Filtermagasin.no): Etter braksuksessen med fjorårets visuelle perle «Gravity» og to påfølgende Oscar-statuetter, har regissøren Alfonso Cuarón nytt et svært godt år i bransjen.

Nå skal han etter sigende være «dypt inne» i samtaler om å få regissere den kommende «Harry Potter»-avsporingen «Fantastic Beasts».

Det melder den anerkjente filmjournalisten Nikki Finke via Twitter.

42-siders oppslagsverk

Om ryktene skulle stemme og de kommer til enighet, blir det et svært apropos prosjekt for Cuarón, som også hadde ansvaret for den tredje «Harry Potter»-filmen, «The Prisoner of Azkaban».

«Fantastic Beasts» er en egen 42-siders bok som ble skrevet i 2001, ment som en utbrodering av en av lærebøkene fra den svært populære fantasyserien.

Boka er ført i pennen av J. K. Rowling i forkledning som den fiktive lærebokforfatteren Newt Scamander, og er et slags oppslagsverk for alle de magiske beistene som fyller universets fauna.

Tidligere i år ble det kunngjort at den korte boka blir omgjort til hele tre helaftens spillefilmer, og at Rowling selv skal ta seg av mesteparten av manusarbeidet.

Tematisk «Gravity»-oppfølger
Samtidig jobber visst Alfonso Cuarón flittig på thrilleren «Forsaken»,  som regisseres av sønnen Jonás Cuarón. De samarbeidet også på «Gravity».

I dag kan /Film røpe at historien tar utgangspunkt i en gjeng meksikanere som krysser ørkenen i håp om å komme seg over den amerikanske grensa.

På veien blir de visst tatt iakttatt av en eller annen mystisk entitet som plukker dem fra hverandre én etter én.

Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at filmen visstnok skal være en slags åndelig forløper til «Gravity». Gitt at man ser på det tematiske, da.

For begge handler visst om å komme seg hjem fra et «spektakulært fredfullt, men farlig sted», skal man tro et utsagn distributøren har gitt til Variety.