JUKSER LITT: «Gravity» er tjåkfull av spesialeffekter. Og det er jo ikke så rart, all den tid den foregår i verdensrommet.
JUKSER LITT: «Gravity» er tjåkfull av spesialeffekter. Og det er jo ikke så rart, all den tid den foregår i verdensrommet.Vis mer

«Gravity»-regissøren nekter for at han lager «Harry Potter»-avsporing

- Jeg vil rense ganen for spesialeffekter

(Filtermagasin.no): I forrige uke hevdet den anerkjente filmjournalisten Nikke Finke at «Gravity»-regissøren Alfonso Cuarón var dypt inne i forhandlinger om å lede «Harry Potter»-avsporingen «Fantastic Beasts».

Uansett om det var tilfellet eller ikke, går Cuarón nå selv ut og avkrefter at han regisserer det massive prosjektet.

Grunnen skal rett og slett være at han er lut lei av spesialeffekter for en stund.

- Jeg har akkurat lagt bak meg fem års arbeid med visuelle effekter. Nå behøver jeg på sett og vis å rense ganen litt, erklærer regissøren til det spanske nyhetsbyrået EFE (via Digital Spy).

Hakkespettboka 2.0

«Fantastic Beasts and Where to Find Them» er en selvstendig bok i «Harry Potter»-universet fra 2001.

Den utgir seg for å være en lærebok på trollmannskolen Galtvort som beskriver universets magiske fauna, og er på beskjedne 54 sider.

Til tross for det, skal historien utbroderes til en filmtrilogi over de neste årene. Om alt går etter planen, kommer den første av dem i løpet av høsten 2016.

En av grunnene til at Cuarón har vært en het kandidat til å ta over prestisjeprosjektet er at han regisserte «Harry Potter and The Prisoner of Azkaban», den tredje filmen i originalserien.

Det skal ha gitt mersmak:

- Det var en veldig vakker opplevelse for meg. Jeg føler sterkt for universet og er en stor beundrer av J.K. Rowling, men akkurat nå frister det ikke å jobbe med et prosjekt sterkt preget av spesialeffekter, slår den kritikerroste regissøren fast til EFE.

Jobber med sønnen

Hans nærmest unisont hyllede «Gravity» forteller historien om to astronauter som sitter fast i verdensrommet, og bruker naturligvis spesialeffekter i stor grad.

I tillegg til seks andre høythengende Oscar-utnevnelser i fjor, ble prosjektet også belønnet med gullstatuetten i kategorien for visuelle effekter.

Filmen ble utviklet av Alfonso Cuarön sammen med sønnen Jonás, som også lefler med både manus og regi. Nå er det han som får hjelp av faren med sin nye thriller «Forsaken».

Distributøren har tidligere kalt den en slags åndelig oppfølger til «Gravity», men da i tone og en gyselig stillhet snarere enn at den foregår der oppe forbi skylagene.

Handlingen er nemlig satt til ørkenen mellom Mexico og USA, der en gjeng meksikanske flyktninger sakte blir plukket ned én etter én på mystisk vis.