Foto: EIRIK H. URKE
Foto: EIRIK H. URKEVis mer

Green Day ga fansen medley av gamle helter

Rocket for 25 000 på Ullevaal.

|||ULLEVAAL/OSLO (Dagbladet): Green Day sørget fredag kveld for en smule bedre stemning på Ullevaal, enn det var samme sted på onsdag - da fotballandslaget tapte for Ukraina.

25 000 varme hoder og 50 000 knyttede never ønsket dem velkommen i 20.30-tida, og festen startet med et par kanonsalver og «21st Century Breakdown».

Vokalist Billie Joe Armstrong må være verdens eldste 16-åring - eller verdens yngste 38-åring - alt etter hvordan man ser det. Han elsker alt ved å stå på en scene, og jobbet hardt for å smitte publikum.

Det klarte han.

Fans på scenen Stemningen var høy hele veien, og ble ikke mindre da de midt i settet dro en medley av gamle helter: AC/DC, Guns 'n' Roses og Black Sabbath.

De siste åra har Green Day gjort det for vane å trekke opp publikummere på scenen, og de skuffet ikke fansen på landslagsarenaen.

Fredag kveld dro de ungdommer opp omtrent like ofte som Axl Rose skiftet klær i Spektrum tidligere denne uka.

Blant annet fikk en heldig kar synge hele «Longview».

Seks sist Green Day - som består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tre Cool - slo gjennom for alvor i 1994, med plata «Dookie» og monsterhiten «Basket Case». De samfunnskritiske amerikanerne har gått fra å spille på rockeklubber, via innendørsarenaer til nå å være et stadionband.

Foto: EIRIK H. URKE
Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

Tidligere denne uka gikk Dagbladets Torgrim Øyre gjennom Green Day-katalogen. Han vant fem av platene verdig femmeren.

Da Green Day besøkte Oslo Spektrum i fjor, landet terningen til Anne Gunn Halvorsen på seks.

«Låtene ble framført som om de hadde gjort det tusen ganger før, men som om det kunne være siste gang,» skrev hun i anmeldelsen.

Les Dagbladets anmeldelse av Ullevaal-konserten i lørdagens papirutgave.

Foto: EIRIK H. URKE
Foto: EIRIK H. URKE Vis mer