Klare for Norge igjen: Her er Green Day med vokalist Billie Joe Armstrong i spissen på Ullevaal stadion i Oslo sist de var her – i 2013
Klare for Norge igjen: Her er Green Day med vokalist Billie Joe Armstrong i spissen på Ullevaal stadion i Oslo sist de var her – i 2013Vis mer

Green Day klare for Oslo Spektrum: - Vi har lagt bak oss alle helseproblemene

Spiller i Norge i januar.

Green Day-fansen kan merke seg 25. januar neste år: Da kommer bandet til Norge for å spille i Oslo Spektrum på sin Revolution Radio-turné.

Sist amerikanerne var i Norge, spilte de for et utsolgt Ullevål stadion en sommerdag i 2013. Nå rykker punkrockbandet innendørs i kjølvannet av det oktoberklare albumet «Revolution Radio», som blir gruppens tolvte.

Første singel ut derfra, «Bang Bang» – skrevet fra en masseskyters perspektiv, gikk rett inn på førsteplass på Billboard-listen da den ble sluppet i august.

– Alle som har opplevd Green Day tidligere vet hvorfor de blir omtalt som verdens beste liveband, sier arrangør Peer Osmundsvaag i Friction.

På tidligere konserter har trioen gjort alt fra å invitere publikum opp på scenen for å spille med på låtene, til å gi bort instrumenter.

– Vi er klare til å rocke, lover frontmann Billie Joe Armstrong ifølge Entertainment Weekly.

Green Day består av foruten Armstrong også av Mike Dirnt og Tré Cool. Etter å ha albumdebutert i 1990, slo de for alvor gjennom med tredjealbumet «Dookie» fra 1994 – med låter som «Basket Case», «Longview» og «When I Come Around».

Gjennom årene har Green Day solgt over 80 millioner album. Bare konseptplaten med rockeoperaen «American Idiot» fra 2004 solgte i 12 millioner eksemplarer.

Forrige utgivelse var platetrioen «¡Uno!», «¡Dos! «¡Tré! i 2012. Deretter opplevde Billie Joe Armstrong en personlige krise.

– Vi har lagt bak oss alle helseproblemene og går inn i denne perioden full av ydmykhet og takknemlighet for at vi kan være i dette bandet sammen, som bestevenner, heter det i en felles uttalelse fra bandmedlemmene.

Billettsalget åpner 9. september.

(NTB)