Green Day kommer til Ålesund

Pop punk-gigantene inntar Color Line Stadion neste år.

ROCK: Pop punk-fans i Ålesund kan glede seg til neste år. Da spiller bandet Green Day på Color Line Stadium. Bildet er tatt under konserten i Oslo Spektrum i 2017. Foto: Frank Karlsen
ROCK: Pop punk-fans i Ålesund kan glede seg til neste år. Da spiller bandet Green Day på Color Line Stadium. Bildet er tatt under konserten i Oslo Spektrum i 2017. Foto: Frank KarlsenVis mer

31. mai neste år inntar pop punk-bandet Green Day Color Line Stadion i Ålesund. Bandet slapp i dag den nye singelen «Father of All...».

Promotør Mark Vaughan hos arrangør All Things Live er strålende fornøyd med bookingen.

- Green Day er et av verdens største rockeband, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med å få et så ikonisk og legendarisk band til Ålesund for første gang, sier han til Dagbladet.

Det er duket for en av de største rockekonsertene i byens historie, mener han.

- Resten av turneen består av store byer rundt om i verden, så dette er et kupp for Ålesund. Det er veldig kult.

Det er første gang bandet kommer til Norge siden konserten i Oslo Spektrum i 2017.

- No Trump! No fascists! erklærte den 44 år gamle vokalisten fra scenen den gangen.

Det er foreløpig ikke avklart hvem som varmer opp for California-bandet.

TEMPERAMENT: Green Days frontfigur Billie Joe Armstrong klikket på scenen da han fikk beskjed om at han bare hadde ett minutt igjen. Video: Arkiv Vis mer

Rykteflom

Nyheten kommer kort tid etter at rykter begynte å svirre om en samarbeidsturné mellom bandene Green Day, Fall Out Boy og Weezer.

Musikkmagasinet NME skriver at Green Day-vokalist Billie Joe Armstrong selv sparket i gang spekulasjonene da han kommenterte de to ordene «hella mega» på et bilde postet på Instagram av skuespiller Rainn Wilson, kjent fra rollen som Dwight Schrute i TV-serien «The Office».

I kommentaren tagget han Rivers Cuomo og Pete Wentz, frontfigurene i henholdsvis Weezer og Fall Out Boy.

Fansen oppdaget deretter en nettside som reklamerte for en «Hella Mega Tour». Siden inneholder bare et innloggingsfelt og et animert bilde av Rainn Wilsons rolle i «The Office».

Profiler for «Hella Mega Tour» har også dukket opp på ymse sosiale medier, men det er uklart om de faktisk har sammenheng med Armstrongs kommentar eller en eventuell turné.

Samarbeidet er ikke bekreftet.

«Hjerneklisterrefreng»

Green Day albumdebuterte med «39/Smooth» i 1990, og slo for alvor gjennom med «Dookie» i 1994, med hits som «Longview» og «Basket Case». Med konseptalbumet «American Idiot», ofte omtalt som en «punk rock-opera», befestet de ytterligere sin posisjon som stjerner på pop punk-himmelen.

Bandet siste plateutgivelse, «Revoltion Radio», utkom i 2016. Dagbladets anmelder var kontrollert begeistret, og trillet en firer på terningen. Han roste bandet for «hjerneklisterrefreng» og fine ballader, og skrev at «som en slags karriereoppsummerende potpurri av de ulike Green Day-stadiene, er plata akkurat passe gøyal.»