Green Lantern er homo

Forlaget DC Comics relanserer superhelten som rik, kjekk og homofil.

NY SERIE: I den kommende utgaven av tegneserien «Earth 2» relanseres figuren Green Lantern som en homofil, rik mediemogul. Foto: Scanpix/AP Photo/DC Entertainment
NY SERIE: I den kommende utgaven av tegneserien «Earth 2» relanseres figuren Green Lantern som en homofil, rik mediemogul. Foto: Scanpix/AP Photo/DC EntertainmentVis mer

I neste ukes utgave av tegneseriebladet «Earth 2» starter en helt ny fortelling om Green Lanterns bakgrunn.

Her går det fram at den grønnkledde superhelten er homofil, melder USA Today.

- Han skal være laglederen, en dynamisk helt som gjør hva som helst for å redde mennesker, den modigste mannen i verden. Hvorfor ikke like gjerne gjøre ham homofil også? sier manusforfatter James Robinson til avisa.

Skryt for Batwoman DC Comics har fått mye skryt fra homohold for sin lesbiske Batwoman-figur. Selv om det er et vesentlig skritt å gå derfra til å lansere en mannlig homofil superhelt for heftekjøperne, tvilte ikke redaktørene et sekund da manusforfatteren foreslo grepet.

- Å presentere en slik heroisk rollemodell vil sette homofile i et positivt lys for folk som kanskje er litt trangsynte, sier Robinson.

Hans Green Lantern har røtter helt tilbake til den opprinnelige figuren som første gang sto på trykk i heftet All-American Comics i 1940.

Rik mediemogul I det sivile liv heter superhelten «Alan Scott», og i den nye serien er han en rik mediemogul.

Den Green Lantern de fleste kjenner, og som ble spilt av Ryan Reynolds i filmen fra i fjor, ble imidlertid skapt senere og bærer navnet «Hal Jordan» når han ikke bruker sine magiske krefter til å bekjempe ondskap i grønn trikot.

FILMEN: Ryan Reynolds spilte Green Lantern på film i fjor. Foto/Copyright: SF Norge AS
FILMEN: Ryan Reynolds spilte Green Lantern på film i fjor. Foto/Copyright: SF Norge AS Vis mer