Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Greg Trooper

Skal han endelig få en plass i sola? I så fall er det fortjent.

CD: Greg Trooper er ikke bare fra «Springsteen-land», New Jersey, han har mye til felles med sin mer berømte kollega når det kommer til faget låtskriving. Dessuten jobbet han tidlig tett med E-Street Band-bassist Garry Tallent.

Troopers andre album, «Everywhere» (1992), var etter min mening et av det årets beste. Men det som burde vært resultatet, berømmelsen altså, uteble. Siden har jeg ikke helt klart å holde tritt med ham, men både «Straight Down Rain» (2001) og ikke minst «Floating» viser at plassen i skyggen er høyst ufortjent. Steve Earle synger f.eks. sjelden andres låter, men gjør et unntak for Trooper.

Han spiller det vi for enkelhets skyld kaller rootsrock, og «Floating» kan faktisk minne om 11 år gamle «Everywhere». Ringen skulle dermed være sluttet - uten at jeg tør håpe at Trooper får sine 15 minutters berømmelse av den grunn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media