TIL NOTODDEN BLUES FESTIVAL: Gregg Allman fotografert i januar, da han ble feiret under hyllestkonserten «All My Friends: Celebrating The Songs and Voice of Gregg Allman». 2. august spiller han på brygga på Notodden. Foto: Dan Harr / AP / NTB Scanpix
TIL NOTODDEN BLUES FESTIVAL: Gregg Allman fotografert i januar, da han ble feiret under hyllestkonserten «All My Friends: Celebrating The Songs and Voice of Gregg Allman». 2. august spiller han på brygga på Notodden. Foto: Dan Harr / AP / NTB ScanpixVis mer

Gregg Allman til Notodden Blues Festival

Spiller med sønnens band, Royal Southern Brotherhood, 3. august.

Notodden Blues Festival har i mange år forsøkt å få sørstatsrockens konger, Allman Brothers Band, til Norge. Da de endelig hadde sjansen for noen år siden, ble de for dyre. 

Tedeschi Trucks Band, med Allman Brothers-gitarist Derek Trucks i spissen, var et lite «plaster på såret» på brygga i fjor - i tilegg til at de gorde en strålende konsert på brygga.

Med sønnen Men den store snakkisen under fjorårets festival var Royal Southern Brotherhood, der Devon Allman er en av to gitarister. Da bandet spilte i Oslo sist høst, ba daglig leder Jostein Forsberg Allman junior pent om å legge inn et godt ord for festivalen overfor faren. Og da Devon var hjemme i jula, satte han inn støtet.

Devon fikk overtalt pappa Gregg, som i utgangspunktet ikke reiser til Europa.

Når Royal Southern Brotherhood kommer tilbake i år - er det derfor med Gregg Allman som spesiell gjest.
- Eksklusiv booking Det er en drøm som med dette går i oppfyllelse for Forsberg, som betegner bookinga som en liten sensasjon. Allman er mannen som oppfant begrepet sørstatsrock.

- Jeg er veldig glad for at jeg tok turen inn til Oslo sist høst for å snakke med Devon, for å si det sånn... Dette er den mest eksklusive bookinga Notodden Blues Festival har gjort. Gregg Allman til Notodden er en historisk og lenge etterlengtet norgesdebut, sier Forsberg.

Og ikke nok med det, bandet som skal varme opp publikum med Allman Brothers-influerte toner på den tradisjonsrike bryggekonserten lørdag 2. august er Hellbillies.

Startet Allman Bros. Gregg Allman var en av grunnleggerne av The Allman Brothers Band sammen med blant andre Duane Allman i 1969.

Gregg har vært stemmen i bandet, bak orgelet, og han står dessuten bak noen av bandets mest kjente låter.

Det er derfor ventet at han vil plukke blant låter som «Wasted Words», «Ain't Wastin' Time No More», «Whipping Post» og «Midnight Rider» - ved siden av solomateriale.

Beacon-konsertene Devon Allman har vært gjest under Allman Brothers' årlige konserter på Beacon Theatre i New York, seinest nå i mars - da faren måtte melde forfall på grunn av sykdom.

Den andre bryggekonserten under festivalen, fredag 1. august, toppes av «Mr. House», Hugh Laurie with the Copper Bottom Band. Det blir tv-legens norgesdebut som artist.

I går ble det også klart at amerikaneren Keb' Mo' kommer til bluesfestivalen i Telemark. Også den norske gruppa The South ble i går booket til festivalen.

KOMMER TILBAKE: Royal Southern Brotherhood på Notodden i august i fjor. De kommer tilbake i år, med Gregg Allmann som spesiell gjest. Fra venstre: Mike Zito, Devon Allman, Charlie Wooton, Cyril Neville og Yonrico Scott. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet
KOMMER TILBAKE: Royal Southern Brotherhood på Notodden i august i fjor. De kommer tilbake i år, med Gregg Allmann som spesiell gjest. Fra venstre: Mike Zito, Devon Allman, Charlie Wooton, Cyril Neville og Yonrico Scott. Foto: Bjørn-Owe Holmberg / Dagbladet Vis mer