Grei gutt blir psykopat

BERLIN (Dagbladet): Matt Damon (29) sniker seg så stille inn døra at man knapt ser ham. Han ser like gutteaktig ut som psykopaten han spiller i «Den talentfulle Mr. Ripley», men er atskillig hyggeligere å forholde seg til. Matt er grei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmen deltar i hovedkonkurransen på Filmfestivalen i Berlin, basert på Patricia Highsmiths roman, i regi av Anthony Minghella («Den engelske pasienten»). Et smart thrillerdrama om en mann som gjør alt for å innta en annens identitet. Rollen var en utfordring for unge Damon:

Snor seg unna

- Å spille en som spiller selv - det ødela meg vel for alltid, sier han med et flir.

- Det var i hvert fall vanskelig. Ikke teknisk, men det å gå inn i et så komplisert følelsesområde. Utfordringen ligger i å trekke publikum gjennom en historie om en fyr som dreper tre personer og likevel få folk til å forstå hva som driver ham. Regien gjorde det mulig. Jeg ser Tom Ripley som en mann som er dømt til å havne i et helvete. Han ville vært lettet over å få sin straff, men er så flink at han snor seg unna alt og må overleve i sin personlige skjærsild.

Arbeidsjern

Damon har arbeidet ustoppelig de siste åra. Han sier han slet så lenge med å få oppgaver at da rollene kom, var det vanskelig å si nei. Nylig har han avsluttet «The Legend of Bagger Vance» i regi av Robert Redford og påstår at regissøren bar ham på ryggen gjennom innspillingen. Det var slutt på kreftene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer