- Greit å være vanskelig

I dag overtar Kristian Seltun (31) som ny leder av Black Box Teater i Oslo. Han mener norsk teater handler mest om litteratur og mindre om både teater og kunst. På Black Box skal det serveres andre boller - for de spesielt interesserte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er ikke så veldig opptatt av å få tak i et teater publikum. Jeg ønsker å få tak i kunstpublikumet - som har all grunn til å føle seg neglisjert av teatrene. De norske teatrene driver ikke så veldig mye med kunst, sier Kristian Seltun til Dagbladet.

I dag tiltrer han som ny leder for Oslos gjestespillscene for moderne, tverrkunstnerisk scenekunst, Black Box Teater.

- Vårt fokus ligger på «samtidsorientert scenekunst». Nationaltheatret vil sannsynligvis si at de driver med det samme, men når vi sier «samtidsorientert», betyr det at vi forholder oss til samtidskunsten, sier Seltun.

Falt av kunstutviklingen

Han mener norsk teater på mange måter har falt av kunstutviklingen.

- På Ibsens tid kunne du henvise til teatret med mange av de samme tendenstermene som i arkitekturen, musikken og malerkunsten. De var alle opptatt av de samme ideene. Dette gjelder ikke lenger for teatrene. Går du på Nationaltheatret i dag, finner du ingen referanse til Bjarne Melgaard eller Rem Koolhaas. Du finner i det hele tatt svært sjelden referanser eller tilhørighet til det som foregår av samtidskunst i teatret. Hos oss er det omvendt. Her ser du referansene til samtidskunsten hele veien. Dette ønsker jeg å forsterke, sier Seltun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer