Greit vorspiel

Han fyller 32 i dag. Det ble et helt greit bursdagsvorspiel for 50 Cent i går, verken mer eller mindre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

KONSERT: KRISTIANSAND (Dagbladet): Curtis «50 Cent» Jackson har ikke noe nevneverdig liverykte å leve opp til. Mange mener også at hans stjerne har vært jevnt fallende siden han stivnet i sin egen form allerede i andre albumrunde. Den nye plata «Curtis», som egentlig skulle egentlig vært ute i forrige uke, men er utsatt til september, vil bli et vinn-eller-forsvinn-sett for Fifty som en viktig hiphopstjerne. Singlene herfra er gode og ble møtt med entusiasme, hvilket må være et brukbart tegn på at han har intensjoner om å henge med en stund til.

Sceneoppsettet er det enklest tenkelige, her er det ingen storproduksjon visuelt eller musikermessig som kan forsvare et headlinerhonorar, men denne old school-minimalismen får også fram de sterkeste/svakeste sidene (avhengig av hvem du spør) av 50 Cents håndverk: det seige, ruggende groovet.

Fra scenen er Fifty nærmest en karikatur av seg selv, på godt og vondt: Her disses The Game oppskriftsmessig, han har åpenbart ikke byttet stylist siden debuten, og hele konserten, enten det er førstealbumhits, en smårølpete «In Da Club» eller nye singler fra «Curtis», avleveres i Fiftys patenterte, tunge og éndimensjonale stil. Han vinner neppe mange nye fans i et sjeldent tilfelle av oppholdsvær, men han gir de gamle det de er kommet for: en hederlig, proff og hitstinn arbeidsøkt og et trivelig bursdagsvorspiel fra en relativt inspirert Fifty.

Les intervju på side 44.

Foto: EIRIK HELLAND URKE
Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer