Greni har det i kjeften

Øystein Greni (30) skvatt litt da trommeslageren i The Jon Spencer Blues Explosion ringte og sa han ville produsere den neste BigBang-plata. I går møttes de på Notodden.

NOTODDEN (Dagbladet): BigBang åpnet festivalens bryggekonsert, som eser ut for hvert år. I går sto over 6000 mennesker i lang kø for å komme inn på bluesfestivalens mest populære konsert - i et vær så praktfullt at brannvesenet bisto for å kjøle ned opphetede kropper. På scenen sto også Kim Wilson Express og Jeff Healey - til sammen en pakke som appellerte til alle aldersklasser.

Det er ikke ofte tenåringsjenter skriker etter autografer på en bluesfestival, men for Greni er det blitt rutine. Og BigBang var igjen «ungdomsalibiet» på en ellers alderstegen festival, som i 2000.

Før konserten hadde Greni besøk bak scenen av Russell Simins i Blues Explosion. Han er aktuell som produsent av BigBangs nye plate, med arbeidstittelen «Sound On Sound».

Nye impulser


-  Jeg har pleid å produsere selv. Nå er det viktig å få inn andre impulser. Jeg har kjøpt et fantastisk analogt miksebord fra New York, en miksepult Simins har jobbet mye med, sier BigBangs frontfigur. Han har vært fan av det amerikanske bandet og soundet deres lenge.

-  Så får jeg en telefon fra Simins. Han sier han har hørt på våre «greier» og liker det, og at han gjerne vil produsere, sier en oppstemt Greni.

Og hvordan hadde Simins fått høre BigBang? Jo, han kjente mannen som eide miksepulten, som også Blues Explosion har spilt inn på ...

Studioplate


BigBang-albumet spilles inn i høst, hjemme hos Greni og i andre studioer, og kommer ut til våren.

-  Det blir en studioplate, en plate hvor hver låt blir et verk, i motsetning til våre mer livepregede studioinnspillinger - uten pålegg. Liveplata vår gikk over all forventning, og jeg føler at en epoke er over. Vi veit at livedelen står seg bra, nå kan vi bruke litt miksetriks i studio, sier Greni.

Etter tre plater er BigBang ferdig med Warner.

-  De har gjort en strålende jobb i Norge, men internasjonalt har selskapet satt foten ned. Nå er vi i forhandlinger med flere selskaper i USA, og vi har bestemt oss for et selskap for det meste av Europa. Bare Norge står igjen, men vi har mange interessenter, forsikrer Øystein Greni.