Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Når tv-serien "Okkupert" går fra fiksjon til virkelighet:

Grenseinspektør Frode Berg er blitt Putins trofé

Et ufrivillig gissel i en glovarm konflikt.

FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix
FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix Vis mer

I Moskva sitter grenseinspektør Frode Berg (62) fengslet for spionasje. Erna Solberg er taus. Berg er kanskje et gissel i Europas nye, skjulte idékrig, mens norske myndigheter forsøker å dysse ned fangenskapet. Russland har på sin side en ordfør talsperson i den velkledde Irina Sidorava. Hun er åpenheten selv. Vi kan si at hybridkrigen for lengst har startet og den handler om olje og makt i nordområdene, med den russiske Nordflåten i en hovedrolle. Russerne vet hvordan de skal presse lille, snille Norge. Naive norske politikere og PST er del av et komplisert maktspill de nok ikke forstår dybden av.

Nei, beskrivelsen i de forrige avsnittene gjelder ikke den pensjonerte grenseinspektøren Frode Berg (62), som ble arrestert 5. desember ved Hotel Metropol i Moskva av Russlands sikkerhetspoliti, FSB, som påstår at han har mottatt hemmelig informasjon om den russiske Nordflåten.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?