Når tv-serien "Okkupert" går fra fiksjon til virkelighet:

Grenseinspektør Frode Berg er blitt Putins trofé

Et ufrivillig gissel i en glovarm konflikt.

FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix
FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Moskva sitter grenseinspektør Frode Berg (62) fengslet for spionasje. Erna Solberg er taus. Berg er kanskje et gissel i Europas nye, skjulte idékrig, mens norske myndigheter forsøker å dysse ned fangenskapet. Russland har på sin side en ordfør talsperson i den velkledde Irina Sidorava. Hun er åpenheten selv. Vi kan si at hybridkrigen for lengst har startet og den handler om olje og makt i nordområdene, med den russiske Nordflåten i en hovedrolle. Russerne vet hvordan de skal presse lille, snille Norge. Naive norske politikere og PST er del av et komplisert maktspill de nok ikke forstår dybden av.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer