Når tv-serien "Okkupert" går fra fiksjon til virkelighet:

Grenseinspektør Frode Berg er blitt Putins trofé

Et ufrivillig gissel i en glovarm konflikt.

FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix
FIKSJON BLIR VIRKELIGHET: Henrik Mestad som statsminister Jesper Berg fra thrilleren «Okkupert» som kidnappet en kort stund av russerne for å presse Norge til å opprettholde oljeproduksjonen. Det som skjer rundt oss i dag har visse likhetstrekk med tv-serien skriver vår artikkelforfatter. Foto: NTb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I Moskva sitter grenseinspektør Frode Berg (62) fengslet for spionasje. Erna Solberg er taus. Berg er kanskje et gissel i Europas nye, skjulte idékrig, mens norske myndigheter forsøker å dysse ned fangenskapet. Russland har på sin side en ordfør talsperson i den velkledde Irina Sidorava. Hun er åpenheten selv. Vi kan si at hybridkrigen for lengst har startet og den handler om olje og makt i nordområdene, med den russiske Nordflåten i en hovedrolle. Russerne vet hvordan de skal presse lille, snille Norge. Naive norske politikere og PST er del av et komplisert maktspill de nok ikke forstår dybden av.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer