Grenseløs flørt

Knut Anders Sørum fant tonen med Lena Philipsson da de fem nordiske Eurosong-artistene hadde pool party i går.

ISTANBUL (Dagbladet): For første gang samlet alle de nordiske landene seg til én felles fest, hvor fire av de fem artistene framførte akustiske versjoner av låtene sine. Svenske Lena Philipsson sto over fordi hun har vært syk.

- Men formen er bedre nå, så det kommer nok til å gå bra på lørdag. Det verste som kan skje, er at jeg tryner på scenen, sier Philipsson.

Stjerne på hjemmebane

Hun slo gjennom i den svenske Melodifestivalen i 1986, og har siden blitt stor stjerne i hjemlandet. Hun har deltatt i Sveriges Melodi Grand Prix fire ganger, men dette er første gang hun har vunnet.

- Jeg har ikke sett de andre nordiske artistene på scenen ennå, men har jo hørt alle låtene, og de er veldig forskjellige, sier Philipsson.

Mens Norge, Island og Sverige går rett til lørdagens finale, må Finland og Danmark først kvalifisere seg gjennom en semifinale.

Godt nordisk år

Semifinalen sendes på NRK2 i kveld, selvsagt med Jostein Pedersen på plass i kommentatorboksen.

- Den nye ordningen med semifinaler betyr at dette blir en mye større jobb for oss. Nå er det hele 36 land å holde styr på. Det er et sjeldent godt nordisk år i år. Bidragene er veldig forskjellige, men de låter bra på hver sin måte. Og det er ganske uvanlig at alle de fem sangene er blitt så populære i sine hjemland, sier Pedersen, som har stor sans for det finske bidraget, «Takes 2 to Tango» framført av Jari Sillanpää.

- Det er en utrolig flott sang, men det kan bli vanskelig å nå fram med en tango, tror Jostein Pedersen.

HEIA NORDEN: Finske Jari Sillanpää, danske Tomas Thordarson, svenske Lena Philipsson, Knut Anders Sørum og islandske Jonsi.
GODE BUSSER: Svenske Lena Phillipsson kastet seg rundt halsen på Knut Anders Sørum på den nordiske festen i går.