Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Grenseløs Matrix

Lista er lagt høyt i de to nye Matrix-filmene. Så høyt at lista ikke eksisterer lenger, hevder produsent Joel Silver.

LOS ANGELES (Dagbladet): Joel Silver er ikke akkurat ubeskjeden når han gir en liten forsmak på oppfølgerne til cyberpunksuksessen «The Matrix», som kom ut i 1999 med sine oppsiktsvekkende spesialeffekter. Filmen har over 1100 fansider på Internett, og millioner av fans med høye forventninger til «The Matrix Reloaded», som er på kino 21. mai i Norge. Siste kapittel i trilogien, «The Matrix Revolutions», kommer ut 7. november i år.

Matrix-mania

Laget bak de kommende Matrix-filmene har gitt ut ni animerte kortfilmer under navnet «The Animatrix», som nå vil bli vist før lanseringene av de nye Matrix-filmene. Dataspillet «Enter the Matrix» hører også med i lanseringskampanjen til filmselskapet Warner Bros.

- Vi forsøker å piske teknologien videre, sier regissør Andy Jones, som sammen med skaperne av Matrix-trilogien, brødrene Andy og Larry Wachowski, har laget den animerte kortfilmen «Final Flight of the Osiris». Den elleve minutter lange filmen vises nå før filmen «Dreamcatcher» verden over, men selv om kortfilmen får deg til å stille spørsmål om vi trenger virkelige skuespillere om noen år, ser Jones svakheter og feil.

Flytter grenser

- Teknologien går i et rasende tempo, men skal vi få ut noe film, må vi sette strek, sier Jones, som føler forventningspresset.

- «The Matrix» flyttet grenser. Nå forventer fansen at vi skal gjøre det samme.

Produsent Joel Silver hevder at spesialeffektene i de to Matrix-oppfølgerne vil utkonkurrere alt du har sett på film.

- Tida og kostnadene knyttet til disse filmene medfører at slike effekter aldri vil bli laget igjen. Lista er lagt så høyt at det rett og slett ikke er noen list igjen, mener Silver.

MATRIX-MANIA: Matrix-skaperne byr på sitt univers i flere medier før lanseringen av «The Matrix Reloaded» og «The Matrix Revolutions».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media