Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Grenseløse 100.000 til Lian

Regissør Torun Lian har fått «Grenseløs kommunikasjon»-prisen på 100.000 kroner i kveld.

I kveld får hun Telenors kulturpris på 100.000 kroner. Nylig fikk Lian Bergmannprisen på 50 000 kroner og sa til Dagbladet:

- Nå kan jeg si nei til noen bijobber og få tid til å jobbe igjen.

Lian debuterte som langfilmregissør med «Bare skyer beveger stjernene» i 1998 som har gitt henne både Amandaprisen og andre festivalpriser. I år skal Lian konsentrerer seg om å skrive.

- Alt hadde vært anderledes hvis jeg hadde sluppet å ta lærerjobber og andre oppdrag. Jeg har tross alt laget en suksessfilm, men er like fattig som før.

Prisen har vært delt ut de siste fem årene. Tidligere vinnere er Kari Bremnes, Kjersti Alveberg, Wenche Øyen og Svein Tindberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling