Grenser for politikk

For oss i Frp er det grenser for politikk, og teater er derfor ingen offentlig oppgave.

VIL SELGE: Oslo Frp og Carl I Hagen vil selge Oslo Nye Teater og andre kulturaktiviteter.
VIL SELGE: Oslo Frp og Carl I Hagen vil selge Oslo Nye Teater og andre kulturaktiviteter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets Andreas Wiese skriver i en kommentar mandag 2. Juni at Oslo Nye Teater lever fra budsjett til budsjett og kritiserer Oslo Frp for å mene at teateret bør selges. Samtidig hevder han at Oslo kommune er en vinner og heldige som har staten som betaler for mange viktige institusjoner i Oslo. For å mene at Oslo kommer godt ut og er heldige må man være rødgrønn politiker.

Det denne debatten i utgangspunktet handler om er hva vi skal bruke skattepengene til i en tid med knappe ressurser og stor befolkningsvekst. Oslo Frp mener det blir feil å bruke 80-90 millioner kr i året for å finansiere Oslo Nye som konkurrerer med andre private tilbud som Chat Noir, Dizzie og folketeateret. Vi har allerede et utmerket privat marked som ivaretar publikums interesser. Dersom private kan drive noe like bra eller bedre enn det offentlige, er det merkelig å mene at man skal bruke skattepenger på underholdning for voksne mennesker.

Det er også verdt å merke seg at Dagbladet tydeligvis ikke har lært av opphevelsen av tidligere monopoler og hvordan markedet har bidratt til bedre tilbud. Jeg tror få vil påstå at TV-tilbudet var dårligere under monopoltidene enn det er i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer