Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Love Is Blind»

- Grenser til dyremishandling

- Hårreisende, sier kjendisveterinær Trude Mostue om et omstridt klipp fra Netflix' datingprogram «Love Is Blind».

SLAKTES: En person i reality-serien "Love is blind" lot en hund drikke vin, og flere bruke på Twitter reagerer. Reporter: Christian Wehus. Video: Scanpix/Twitter: @netflixUS/trailer: "Love is blind". Vis mer

Netflix' nye datingprogram «Love Is Blind» hadde premiere på strømmetjenesten 13. februar. I programmet møtes en rekke håpefulle deltakere for å date hverandre, men det er én hake: de er atskilt av en skillevegg, og får ikke se hverandre før de eventuelt forlover seg.

OBS! Denne artikkelen inneholder spoilere for Netflix-programmet «Love Is Blind».

Et av parene som forlover seg er Jessica Batten (34) og Mark Cuevas (24). Som i mange realityserier, er alkohol en viktig ingrediens i dramaet som utfolder seg mellom deltakerne.

Det er imidlertid ikke deltakernes drikking som vekker mest oppsikt. I en scene krangler Batten med forloveden mens hun drikker rødvin, med hunden sin på fanget. Så rekker hun glasset til hunden, og lar den ta noen sjenerøse slurker.

- Hun elsker vin, sier hun.

Etter at Netflix la ut et klipp av hendelsen på sin Twitter-side, har flere på sosiale medier gitt uttrykk for at de reagerer. The Independent er blant dem som omtaler kontroversen.

REAGERER: Veterinær Trude Mostue. Foto: Tor Lindseth
REAGERER: Veterinær Trude Mostue. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Hårreisende

Her i Norge reagerer kjendisveterinær Trude Mostue, kjent fra TV-programmer som «Dyrlegene», «Skal vi danse» og «Farmen kjendis».

- Det er virkelig hårreisende at noen har gjort dette med vilje. Da er du ikke helt god. Jeg trodde virkelig ikke at noen er så dumme at de gjør det i virkeligheten. Det er ikke et smart valg - meget uklokt hvis du er glad i bikkja di, sier hun til Dagbladet.

Hun tror hendelsen kan ha sammenheng med det hun kaller en «menneskeliggjøring» av husdyr.

- Det er et symptom på at vi ser på dyra våre som en forlengelse av oss selv. Sånn skal det ikke være. De er veldige ulike oss. Om dette skjer regelmessig, er dette er en person jeg burde tatt en god prat med. Det er på grensen til dyremishandling.

Hun forteller at hunder har lavere toleransegrense for alkohol enn mennesker.

- Forgiftning

Mostue forteller også at druer inneholder kjemikalier som noen hunder reagerer på.

- Druer, sjokolade og alkohol er ting hunder selvfølgelig ikke skal ha.

I jobben sin som veterinær møter hun hunder som har fått i seg både det ene og det andre, inkludert marihuana, narkotika og alkohol, forteller hun.

Hun understreker at mengden alkohol, samt hundens vekt, spiller inn i alvorlighetsgraden av forgiftningen. Men enhver mengde alkohol vil kunne regnes som en forgiftning, sier hun.

- Får vi beskjed om at en hund har fått i seg alkohol, går det under klassifikasjonen forgiftning. Det er variabelt i forhold til størrelse på hund og type hund. Det er dessverre ikke uvanlig at hunder får i seg alkohol, men det er i de aller, aller fleste tilfeller uhell.

- Som å gi alkohol til barn

Mostue forteller at hundens lever bryter ned stoffer annerledes enn et menneskes. Derfor finnes det matvarer mennesker tåler, men ikke hunder.

- Det er på lik linje med å gi alkohol til et barnet ditt. Det er ikke heldig for en hunds helse. Det er ikke en del av en hunds diett eller drikkevaner.

- Kan hunder dø av alkohol?

- Ja, det vil jeg tro. Hvis de får nok. Det går sikkert bra én gang, men jeg mener at det er feil, sier hun.

Jessica Batten selv beklager nå hendelsen.

- Jeg har definitivt aldri gjort det før, og kommer ikke til å gjøre det igjen, sier Batten ifølge Entertainment Weekly.

Svarer på kritikken

Netflix rykket raskt ut på Twitter for å kommentere reaksjonene.

- Jeg kan ikke tro at dette må sies, men: IKKE LA HUNDEN DIN DRIKKE VIN! skriver Netflix' offisielle Twitter-konto.

I et intervju med Entertainment Weekly svarer Batten på kritikken hun har blitt møtt med i sosiale medier.

- Jeg elsker hunden min mer enn noe annet, og dette er ikke noe jeg vil anbefale noen å gjøre.

Hun forklarer hendelsen med at kranglene med forloveden gjorde henne ukomfortabel.

- Jeg husker ikke engang at jeg gjorde det. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men det var definitivt unødvendig.

Dagbladet har vært i kontakt med PR-byrået Släger, som representerer Netflix i Norge. Netflix har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!