Gresk historietime

Blodet bruser og kjærligheten brenner fortsatt i bouzouki-musikken.

TEATER: En av verdens fremste bouzouki-spillere, Lakis Karnezis, har de siste 20 åra bodd i ro og fred på Nesodden sammen med sin norske kone. Denne anonyme tilværelsen vil nok snart være over for hans del, nå som Det Norske Teatret har satt opp stykket «Bouzouki».

Forestillingen er en historie om gresk kultur, bouzouki-musikk og Lakis' eget liv, tre elementer som er blitt flettet sammen på en særdeles elegant måte. Gjennom sang, musikk, monologer og dans får vi innblikk i en liten bit av det greske hverdagslivet. Brennende kjærlighetshistorier, sosiale forskjeller og triste skjebner står sentralt, og framføres levende og lidenskapelig av skuespillerne.

Dette er like mye en gresk historietime som rendyrket underholdning. Bakerst på scenen sitter sjefen selv og spiller mesterlig på bouzoukien sin. Det greske temperamentet og lidenskapen så ut til å smitte over på publikum også, for forestillingen ble etterfulgt av stående jubel, trampeklapp og plystring som aldri tok noen ende. Tanken på varme middelhavsnetter var nok langt mer fristende enn norsk vinterkulde