Gretafobi

Det er noe nifst med reaksjonene Greta Thunberg utløser.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Makt bør kritiseres og Greta Thunberg er en av klodens mest omtalte personer. Men det er noe litt nifst ved reaksjonene jenta utløser, ikke minst fra menn i sin beste alder.

Arron Banks, en hovedsponsor av Brexit-kampanjen, kommenterte Thunbergs seilas til New York ved å si at: «Mystiske båthavarier har forekommet i august før.»

Banks er kjent for forbindelser til russiske myndigheter og søksmål mot gravejournalister -- og har nok behov for en avledningsmanøver. Men likevel: Kom han med trusler?

Enkelte kritikere er besatte av fremtoningen hennes.

«Den Heidi-aktige klesstilen sliter på nervene, den humørløse skandinaviske fremtoningen er til å bli gal av», skrev en kommentator i Daily Telegraph.

Var virkelig klærne hennes så viktige?

En kommentator i en av News Corp-konsernets (som eies av den konservative familien Murdoch) aviser beskrev Thunberg som en «dypt forstyrret» jente med «mange mentale sykdommer.»

Hun er selv åpen om at hun er i autisme-spekteret, og til dels ser ting svart-hvitt, men som de fleste vet, eller burde vite, står ikke det i veien for at hun kan forstå klimavitenskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer