Grethe i storform

HAUGESUND (Dagbladet): Grethe Svensen var i storform da hun åpnet høstturneen sin på Festiviteten i Haugesund i går kveld. Det var ingen tegn til premierenerver, innlevelsen hennes var så intens at hun til og med glemte mikrofonen under en låt.

Albumet «Your Beauty» har så smått blitt en salgssuksess, og nå viste hun til fulle hva hun kan få til uten studio-teknikk.

For Grethe Svensen har en strålende stemme, som er som skapt til å takle det soul-inspirerte materialet hun har valgt seg.

Og hun er trygg og sikker på scenen, og hadde til og med rom for litt selvironi når hun og koristene satte seg ned med ustemte kassegitarer og sang «Believe» unplugged, «kanskje for første og siste gang», som hun sa.

Uten dødpunkter

I litt under halvannen time underholdt hun haugesunderne, og mot slutten lot de seg rive ordentlig med. Da hun satte punktum med Bob Dylans «Man Gave Names» var allsangen aldeles spontan.

Grethe Svensen leverte en konsert så å si uten dødpunkter. Hun hadde plukket stoff fra sine tre album, med hovedvekten naturlig nok på «Your Beauty».

Her var spesielt «Back to the War» og «Just Like a Baby» fulltreffere, men også singelen «You Drive Me Crazy» fungerte godt på scenen: Den virket strammere enn plateversjonen.