Gretne,   gamle gubber

Veteraner hadde fortjent en bedre film

FILM: Robert De Niro! Al Pacino!! I samme film!!! Mange har snakket og drømt om å få oppleve to av sin generasjons beste filmskuespillere på lerretet samtidig. Og nå skjer det endelig.

Synd at filmen ikke er bedre.

De Niro/Pacino sto begge på rollelista til «Gudfaren II» for 34 år siden, men de var aldri i samme scene. Så i 1995 forente regissør Michael Mann dem i den ypperlige «Heat». Men for oss som håpet å se de to i samspill, ble den like fullt en skuffelse. Duoen tilbringer maks et par minutter på lerretet sammen.

Pompøst

Men i «Righteous Kill» er de praktisk talt med i hver eneste scene. Sammen. Så akkurat det kan ingen klage på. Det man imidlertid kan klage på er kvaliteten på dette ekstremt pompøse og overraskende temperaturløse krimdramaet.

Skuffelse

De Niro og Pacino spiller politietterforskere, kompanjonger og venner, som har backet hverandre i tretti år.

Nå er en seriemorder løs, en person som utelukkende plukker sine ofre fra politiets arkiver over kjeltringer som av ulike grunner har sluppet unna straff. Er den skyldige å finne i politiets rekker?

Det er stadig et paradoks hvorfor slike gretne, gamle gubber har så godt drag på kvinner som kunne vært både barn og barnebarn. Slik er det nå en gang i Hollywood.

Et par ganger glimter det til i samspillet mellom ikonene, men det kan på ingen måte dekke over at dette er sekunda vare. Et forutsigbart manus, en søkt intrige og en blytung regi signert Jon Avnet («Stekte, grønne tomater») gjør dette til en av filmhøstens skuffelser.