«Lords of Chaos»

Greven tordner mot Hollywood-film om seg selv

- Jeg vil oppfordre til boikott, sier Varg Vikernes.

MISLIKER FILM:  Varg Vikernes avbildet i Porte de Versailles i Paris i 2014. Han misliker sterkt at det lages spillefilm om ham, Mayhem og det norske black metal-miljøet. Han bor fremdeles i Frankrike. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MISLIKER FILM:  Varg Vikernes avbildet i Porte de Versailles i Paris i 2014. Han misliker sterkt at det lages spillefilm om ham, Mayhem og det norske black metal-miljøet. Han bor fremdeles i Frankrike. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag var innspillingen av den omstridte Hollywood-produksjonen «Lords of Chaos» innom Norge og Oslo.

Den kjente regissøren Jonas Åkerlunds kontroversielle film handler om Mayhem og det norske black metal-miljøet. Filmen er basert på boka «Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground», skrevet av Didrik Søderlind og Michael Moynihan.

Hollywood-søppel

Scenene, som ble spilt inn i Tøyengata i dag, tok sted bare et steinkast fra der Varg «Greven» Vikernes drepte Mayhem-gitarist Øystein Aarseth i 1993. Han ble året etterpå dømt til 21 års fengsel for drapet og flere kirkebranner.

I en e-post til Dagbladet tordner Vikernes mot filmen.

- De lager ikke film om det som skjedde; de lager en sensasjonalistisk Hollywood-film basert på en dårlig, feilaktig og spekulativ bok som allerede var håpløst sensasjonalistisk, skriver han.

Vikernes mener det er en film man ikke bør kaste bort tiden på.

- Til slutt kan jeg nevne at jeg ikke kommer til å se denne filmen. Selvfølgelig vil jeg også oppfordre til boikott. Bruk heller tiden på mer fornuftige ting. Livet har for mange muligheter til at man bør kaste bort tid på Hollywood-søppel, skriver han i e-posten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer