Ellen Pompeo om likelønn:

«Grey's Anatomy»-stjerna sier hun ble presset til dårligere lønn: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick».

- Det er mitt show, jeg er nummer én. Hvorfor skal jeg velge bort en rolle på grunn av en mann, sier skuespilleren.

STJERNE: Ellen Pompeo, som spiller Meredith Grey i tv-serien «Grey's Anatomy», signerte nylig en lukrativ avtale. I et intervju med Hollywood Reporter sier hun at hun ikke fikk den anerkjennelsen hun følte hun fortjente før medskuespiller Patrick Dempsey (Dr. Shepherd) sluttet i 2015. Foto: NTB scanpix
STJERNE: Ellen Pompeo, som spiller Meredith Grey i tv-serien «Grey's Anatomy», signerte nylig en lukrativ avtale. I et intervju med Hollywood Reporter sier hun at hun ikke fikk den anerkjennelsen hun følte hun fortjente før medskuespiller Patrick Dempsey (Dr. Shepherd) sluttet i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ellen Pompeo (48), kvinnen bak hovedkarakteren Meredith Grey i den populære tv-serien «Grey's Anatomy», kaster seg inn i likelønnskampen.

I et åpenhjertig intervju med The Hollywood Reporter, forteller hun at hun opplevde å få helt andre lønnsbetingelser enn sin medstjerne Patrick Dempsey, som spilte hjernekirurgen Dr. Derek Shepherd (også kjent som Dr. McDreamy).

På tross av den enorme suksessen, forteller Pompeo at det ikke var før Dempsey sluttet i 2015 at hun følte hun virkelig fikk den anerkjennelsen og lønna hun fortjente.

- Det at Patrick Dempsey sluttet i serien var et avgjørende øyeblikk. De kunne alltid bruke ham som et pressmiddel mot meg: «Vi trenger ikke deg, vi har Patrick» - noe de også gjorde i årevis, sier hun til Hollywood Reporter.

- Sette et eksempel

Pompeo sier selv at hun har valgt å være åpen om hva hun tjener i håp om at hun kan sette et eksempel for andre, som for eksempel kvinner i Hollywood, slik at de kan gripe etter de muligheter som byr seg i øyeblikket for å bemyndiggjøre seg selv.

- En gang ba jeg om 5000 dollar mer enn ham, bare på prinsipp. For serien heter «Grey's Anatomy», og jeg er Meredith Grey. De ville ikke gi det til meg, forteller hun, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer