Grill, baby, grill

Norsk politikk er faen ingen campingplass, eller er den det?

KLASSEREISE:  Campingvogn er blitt et tungt symbol i norsk politikk. Men må du stemme Frp hvis du elsker campinglivet?
Foto: Solveig Vikene / SCANPIX
KLASSEREISE: Campingvogn er blitt et tungt symbol i norsk politikk. Men må du stemme Frp hvis du elsker campinglivet? Foto: Solveig Vikene / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi dro på campingferie til Danmark da jeg var liten. Det var et helvete. Det regnet sammenhengende i en uke, soveposene rakk aldri å tørke, propanen eksploderte og jeg ble tvunget til å kjøre berg- og dalbane. For som faren min sa: Du kommer til å angre hvis du ikke gjør det.

Det eneste jeg angret var at jeg åpenbart var født inn i en familie som var campingfaglig svak. Mens alle andre hadde svære telt som mest lignet små hytter med vinduer, potteplanter og plattinger, eller det gjeveste av alt, en campingvogn, måtte vi krype inn i et lite fjelltelt.

Vi var en skam for enhver campingplass og ble som regel henvist til det ytterste mørke, hvor heldigvis ingen kunne se oss.

Da jeg seinere fikk vite at faren min hadde hatt tilbud om en campingvogn, men takket nei, trodde jeg det hadde rabla for ham. Men av mors mumling skjønte jeg at hun heller ville dø av lungebetennelse enn å bli sett levende i en campingvogn.

I kronikken «Min klassereise» trekker statsviteren og bloggeren Malin Lenita Vik frem middelklassens forakt for campingvogner som en av flere grunner til at arbeiderklassen stemmer Frp. Campingliv ble på samme måte fremhevet av Magnus Marsdal i «Frp-koden» som en folkelig syssel Ap-eliten så ned på som harry.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer