Grilldress-rap

Atlanta-rapperen Ludacris hyller frityrstekt kylling og kritiserer konservative programledere på sitt nye album.

CD: Ludacris var en gang i tida den første artisten som ble signet til Def Jams sørstatssatsing Def Jam South. «Chicken -N- Beer» er hans tredje album på labelen, og igjen underholder Ludacris med språklige sprell og absurde rim. Men det spørs om han noen gang kan slå sin egen verbale bragd: Nate Dogg-samarbeidet «Area Codes» fra det forrige albumet «Word of Mouf», var en eksemplarisk talestrøm av burlesk rimgalskap. Der viste han seg nemlig som en kløpper i å lure inn uttrykket «hoe» så å si overalt.

«Chicken -N- Beer» er i bunn og grunn en hyllest til frityrstekt kylling og en livsstil vi kan observere på Jerry Springers tv-show. Tekstene etterlater seg fettmerker av absurd komikk og velkrydret produksjon. På åpningsporet «Southern Fried Intro» blandes Isaac Hayes' «Walk on By» og Lyn Collins «Me And My Baby Got Our Own Thing Going» bak et teppe av Ludacris' frenetiske enetale. Det mest minneverdige sporet på skiva er likevel den elektrisk popkornpoppende «P-Poppin'» . Der får han bryne seg mot labelvenninnen Shawnna, og Ludacris vet hvordan man leker seg med ord.

Derfor lar han heller ikke en sjanse gå ifra seg når det gjelder å rakke ned på den konservative og reaksjonært bedrevitende Fox News-kommentatoren Bill O' Reilly. Han kritiserte nemlig Pepsi for å ha signert en reklamekontrakt med Ludacris, noe som førte til at Ludacris ble droppet fra kampanjen. Slikt gjør man ikke verbalt ustraffet. Og i en omgang Scrabble tror jeg jammen at Ludacris hadde vunnet.