Gripende drama fra debutant

Drama fra virkeligheten, nøkternt fortalt og med stor menneskelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan like godt fastslås med det samme: «Lille mann» er årets gledeligste litterære overraskelse så langt. En personlig og tragisk historie som kunne vært på grensen til det private, men som framstår så oppriktig gripende at jeg knapt kan huske å ha lest maken.

Vi følger en mors kamp for sitt nyfødte, hjerneskadde barn, unnfanget med prøverørsmetoden. En selvopplevd, fortvilende situasjon for forfatteren - i et sykehusmiljø der opprørte foreldre ofte blir sett på som ren tilleggsbelastning for personalet. Kanskje heller ikke uten grunn, slik Gaudernack reflekterer over i boka. Mens hun veksler mellom angst og håp, i en opprevet tilstand av smertelig morskjærlighet og frustrert kampvilje. Sønnen, hennes egen lille mann, kjemper samtidig tappert for livet med slanger og sonder stikkende ut av kroppen. Det er så man rett og slett blir kjent med det spesielle lille barnet, så uskyldig og ufattelig uheldig på samme tid. Det er en betydelig litterær fortjeneste, dette at leseren underveis kommer til å føle virkelig nærhet til den syke gutten. Han blir til en person, et menneske med egen verdighet. Og med stor forkjærlighet for å bade.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer