Gripende

a-has comeback-singel er en kommersiell nøtt, men en musikalsk suksess for Harket, Furuholmen og Waaktaar-Savoy.

Hør klipp i RealAudio


» Summer Moved On
» Summer Moved On (Remix)

Gripende, dramatisk og dypt melankolsk. a-has første nye låt på sju år vil trolig bli elsket av fans og nordmenn, men det er vanskelig å forstå hvordan den skal bringe våre halvgamle pophelter høyt opp på hitlistene igjen.

Dance-groove

Den er noe lettere i setsen, lysere i uttrykket og har fått kosmetisk hjelp i form av et diskré dance-groove. Men utover det er a-has comeback-låt anno februar 2000 den samme som «Summer Moved On», a-has comeback-låt anno desember 1998. Det er i og for seg uproblematisk. «Summer Moved On» viser a-ha fra sin aller beste side. Vi snakker storslagen, episk popmusikk som framføres med oppriktig alvor og høstlig sårhet.

20 sekunder

Dance-grooven får låta til å duve lett, det spanskinspirerte kassegitarpartiet sørger for et organisk preg mens Morten Harkets vokal gir låta nerve, fortvilelse og liv. Han får vist fram hele sitt register, og mot slutten holder han tonen der oppe i 20 dramatiske sekunder.

For alvorlig?

«Summer Moved On» er en av de aller mest gripende låtene Paal Waaktaar-Savoy har skrevet. Spørsmålet er om den ikke er for alvorlig, for voksen, for ettertenksom, for a-hask , til å bli det hitliste-comebacket gruppa og plateselskapet Warner i Tyskland håper på. Den likner i alle fall ikke på noe av det som ellers er på singellistene i dag. Men det skal kanskje a-ha være stolte av. De er tro mot sine egne popidealer.

«Summer Moved On» er på radio fra i dag og i salg fra 27. mars.