Griper hitlista

Rapduoen Karpe Diem solgte i forrige uke nesten ut hele førsteopplaget av debut-EP-en «Glasskår».

- Vi passer ikke inn på VG-lista, sier Chirag (Chicosepoy) Rashmikant Patel.

Sammen med Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid utgjør han rapduoen Karpe Diem. I forrige uke suste «Glasskår» inn på VG-lista som den niende mest solgte singelen i Norge. Guttene er overveldet.

- Ja, man må liksom være rik og kjendis for å være med. Uka før var det tross alt Enrique Iglesias som lå der vi er nå, legger Magdi til.

Startet tidlig

De to 19-åringene møtte hverandre da de gikk i førsteklasse på Oslo Handelsgymnasium. Magdi og Chirag begynte å rappe sammen, og i 2001 vant de Ungdommens Kulturmønstring. Siden da har de spilt over 100 konserter. «Glasskår» er deres første utgivelse.

- Vi ville lage ei plate der alle låtene var helt forskjellige, mener Chirag.

- Du kan skrive tjue låter om hvor kul du er, men det blir litt kjedelig i lengden.

- Vi vil vise holdning, men samtidig være underholdende, skyter Magdi inn.

Guttene trekker fram Gatas Parlament, Tungtvann og Apollo som inspirasjonskilder.

Fordommer

- Rap handler om hva du vil skrive om der og da. Vi observerer hva som skjer rundt oss, og blir engasjert av det. Skiva handler om alt fra rasisme til ignorante folk som gir faen, sier de.

Magdi er halvt egyptisk. Chirags foreldre er fra India. Begge er født i Norge. Låta «Kunsten å være inder» handler om Chirags erfaringer som indisk i Norge.

- Låta handler om rasisme og fordommer. Jeg tror en god del innvandrerungdom kan kjenne seg igjen. Det er dødsslitsomt å alltid måtte bevise ting to ganger. Samtidig er fordelen med å ha en bakgrunn som vår at man blir mer forståelsesfull. Hvis man er oppvokst med at to kulturer, er det også lettere å forstå en tredje.

DUO: - Rap handler om hva du vil skrive om der og da, sier Chirag (Chicosepoy) Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid.