«Vann over ild»

Gris spiser håndgranat i ny galskapswestern

Joern Utkilens «Vann over ild» er spilt inn på gammelt gruvedeponi.

NORSK HUMORWESTERN: Regissør Joern Utkilens første spillefilm, «Vann over ild», finner sted i en fiktiv gruveby hvor innbyggerne er så rike at ingen orker å jobbe. Fra venstre: Ole Johan Skjelbred-Knutsen, Cato Skimten Storengen, Jørgen Foss og Bjørn Eie. Video: Ape&Bjørn Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sommeren 2016 dro regissør Joern Utkilen (47) med seg mopeder, våpen campingvogner, filmutstyr, filmarbeidere og skuespillere til den tidligere gruvebyen Knaben i Kvinesdal kommune i Vest-Agder.

Gjengen rigget til filmsettet på Knaben-gruvenes gamle sanddeponi, så enormt at det ser ut som en ørken, og spilte inn en absurd og satirisk humorwestern som to år seinere er blitt til Utkilens første spillefilm, snart kinoklare «Vann over ild».

Se trailerpremieren øverst i saken.

- Vi lagde til byen av campingvognene, og all sanden gjorde sitt med mopedene som ikke alltid lystret. Det var en interessant, moro og frustrerende innspilling, sier Utkilen til Dagbladet.

Mopeder i stedet for hester

Regissøren har laget et svært alternativt univers med budsjettet på ni millioner kroner. Ifølge prosjektbeskrivelsen til Norsk filminstitutt er «Vann over ild» en komedie, «som foregår i en tidløs western-liknende verden, hvor hester er byttet ut med mopeder. Utgangspunktet for historien er et lite tettsted i ødemarken hvor livet har gått i stå på grunn av overveldende rikdom.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer