Grisefarlig festivalklining

Ikke kyss hvem som helst til uka.

ROMANTISK: Festivalstemning oppfordrer til flørting. Men unngå kyssing av fremmede. I influensaåret 2009 kan det være en risiko. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
ROMANTISK: Festivalstemning oppfordrer til flørting. Men unngå kyssing av fremmede. I influensaåret 2009 kan det være en risiko. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Konserter i skumring, kald pils og sommerkribling i kroppen gjør Øya til den perfekte flørtearenaen. Men kanskje ikke i år.

- Det er klart at et virus som spres ved luftsmitte spres lettere ved kyssing. La oss si det sånn: en bør nok være litt kritisk til hvem man har tett kontakt med, sier smittevernoverlege i Oslo, Tore Steen.- Hva med klemming?

- Jo mer kontakt, jo lettere er det å bli smittet. Men jeg synes avgjort ikke at man skal la være å klemme gode venner på en festival, sier Steen til Dagbladet.

Smittefaren til tross - Øya vil ikke fraråde festivalfolket fra å kline.

15000 hver dag- Hah, nei, ikke med mindre du har disse symptomene. Da er det neppe lurt å kysse nye mennesker, sier pressesjef Jonas Prangerød, som vil at festivalfolket fortsatt skal ha det gøy.

Et av Folkehelseinstituttets (FHI) råd for å begrense smitte er å unngå tette folkemengder. Øya samler 15 000 mennesker i Middelalderparken hver festivaldag. De føler seg likevel ikke tynget av ansvaret.

- Så vidt jeg vet, har folk både vært på fotballkamp, Norway Cup og på bussen i den siste tida. Folk samler seg i en storby uansett, sier Prangerød. Tore Sveen i smittevernet antar at det er mindre smittefare ettersom festivalen holdes utendørs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer