Griseheldig Babe igjen

Oscarvinner, hjerteknuser og heldiggris Babe er tilbake på nye eventyr, denne gang i den kalde storbyen hvor hans store hjerte er en sjelden vare og derfor kommer til god nytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en som ikke så den første filmen om den hjertegode og handlekraftige lille rosa grisen, er dette en aldri så liten åpenbaring i hverdagen:

«Heldiggrisen Babe i byen» er en strålende og innfallsrik, eksentrisk og hjertevarm historie der dyrene, og enkelte mennesker, gjør felles sak mot verdens dumhet og ondskap.

Må tjene penger

Handlingen i seg selv er kanskje ikke det mest enestående med dette prosjektet. Enestående er derimot det mangfoldige menasjeriet av syngende mus, kvekkende gjess og snakkende hunder og katter, og apekatter, av de villeste raser og typer.

Denne gang må grisen og matmor reise til byen for å tjene penger så ikke garden blir tatt av banken. De tar inn på et pussig, kronglete hotell ved en vakker kanal, stappfullt av dyr, høyst ureglementert.

Mickey Rooney

Blant de mange pussige beboerne finner vi en hel apefamilie som driver sirkus sammen med en eldre menneske-herre, selveste Mickey Rooney, i en rollefigur som gir ny mening til begrepet: Å være eneste hane i kurven.

For den som fortsatt lar seg imponere av nymotens filmtrick, kan alle forbløffende knep i denne filmen være nok til en helaften med konstant hakeslepp. Dertil altså en nydelig historie som burde kunne myke opp det mest steinharde hjerte.

Espen Skjønberg, Mari og Scott Maurstad, Roy Bjørnstad, Anders Hatlo, Nils Ole Oftebro, Inger Teien, Dennis Storhøi, Tor Stokke og Johannes Joner er blant dem som gir norsk liv til de mange snakkende dyrene. Og menneskene.

Gakk hen og se den rosa grisen på kino. Og ta med familien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer